Cresterea copilului

#lenjerie intima #sarcina #gravida #insarcinata #bebelus

Cum alegi lenjeria intima pentru gravida

In perioada sarcinii, sanii tai trec printr-o multime de schimbari: acestia se maresc, devin mai grei, dar si mai sensibili. Primul lucru la care se gandesc mamicile gravide este confortul, asadar ai nevoie sa iti adaptezi lenjeria intima la schimbarile corpului.


Din fericire, pe piata se gasesc suficiente modele, atat de sutiene, dar si de slip, care sa corespunza oricaror cerinte, fie ca este vorba de gravidele mai practice sau de cele care doresc sa ramana si in pas cu moda.
 

 

Cand ar trebui sa folosesc sutienul pentru gravida?

 

Atunci cand simti ca sanii incep sa se mareasca si sa capete sensibilitate, este momentul potrivit sa iti schimbi sutienul cu unul care sa te faca sa te simti mai confortabil. Daca inainte puteai purta cu usurinta orice tip de , de data aceasta confortul primeaza in detrimetul modelului.

Sutienele pentru gravide sunt concepute astfel incat sa ii ofere mai multa sustinere viitoarei mamici; vei descoperi ca bretelele acestuia se pot largi considerabil astfel incat sa il poti utiliza pana in ultimul trimestru de sarcina. Cu toate acestea, unele femei sunt nevoite sa apeleze la o cupa mai mare, mai ales in ultimul trimestru. Majoritatea mamicilor incep sa foloseasca un sutien special pentru gravide in jurul lunei a patra de sarcina.
 

 

Cum ar trebui sa aleg un sutien pentru gravide?
 

 

Un sutien confortabil ar trebui sa prezinte benzi mai late, atat pentru umeri cat si pentru spate, pentru a sustine eficient greutatea sanilor. Tot pentru confortul tau, evita sutienele cu sarma; sunt prea rigide si iti vor cauza rani. Ai grija ca bretele sa fie din material elastic, pentru a nu te strange. Cauta un sutien care sa aiba posibilitatea de a fi largit la spate, astfel incat tu sa il adaptezi in functie de cum te simti bine.

Vei observa ca aceste sutiene au o forma asemanatoare cu cele destinate sportului. Pentru a evita infectiile sau ranirea sanilor, ar fi indicat sa alegi un sutien care nu iti preseaza pieptul. Unele gravide prefera o cupa cu un numar mai mare decat marimea lor. De asemenea, evita sutienele din dantela. Sanii tai sensibili nu au nevoie de un material atat de rigid. Daca insa optezi pentru un sutien mai sofisticat, atunci asigura-te ca acesta are in interior o cupa din bumbac. In ceea ce priveste materialul, opteaza pentru bumbac 100%, atat pentru sutien, cat si pentru slip.
 

 

Cand sa port un sutien pentru ?
 

 

In cazul sutienului pentru alaptat , poti astepta pana in luna a opta de sarcina pentru a-l achizitiona. Cumpara o cupa mai mare decat numarul tau obisnuit, pentru ca sanii tai vor capata volum si dupa ce incepi alaptarea. Ai grija ca acesta sa iti cuprinda tot sanul; un sutien prea stramt nu iti va oferi sustinerea necesara, va lasa pielea sanului stransa sau sa iasa afara din garnitura acestuia, se va ridica, oblingandu-te sa il ajustezi mereu. 

Probeaza sutienul inainte de a-l achiziotiona si ramai cu acesta pret de cateva minute. Chiar daca nu iti vei da seama daca te strange sau nu, cel putin vei observa cat de bine se muleaza pe corpul tau, daca te simti bine in acesta etc. Ar fi indicat sa ai cel putin trei sutiene pentru alaptat; astfel, il poti schimba in fiecare zi si prin rotatie, le poti spala pe celelalte si refolosi. 
 

 

Cum aleg slipul?
 

 

Alege slipul in functie de vestimentatia pe care o porti, modelul preferat etc. Gravidele se pot bucura de o multime de modele, pe care sa le adapteze cerintelor lor. Modelul clasic este cel care acopera burtica in totalitate, insa pentru vestimentatia mai sumara, mai ales pe timpul verii, poti opta pentru lenjeria cu talie joasa, care se aseaza sub burta.

Pentru mamicile care doresc sa ascunda cat mai bine linia slipului, exista chiar si lenjerie tanga pentru gravide. Daca nu ai luat prea mult in greutate, numarul lenjeriei va ramane acelasi cu numarul pe care il purtai anterior sarcinii. Ca si in cazul sutienului,  opteaza pentru materialele naturale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului