Cresterea copilului

#disritmie #colici #bebelus #planset

Cum calmam plansul bebelusului?

Chiar atunci cand esti aproape adormita, dorind o perioada de relaxare profunda, cel mic incepe sa planga. Asa ca, obosita cum esti, totul ti se va parea un dezastru, dorind parca uneori ca aceasta aventura sa ia odata sfarsit .

Nu privi totusi totul chiar asa de tragic. Daca micutul tau plange inseamna ca vrea sa iti comunice ceva, ca are o suparare pe care nu ti-o poate spune intr-un alt mod decat prin planset .

Astfel de crize de plans ale bebelusului au fost intitulate de specialisti disritmie intrucat bebelusul poate plange si fara motiv. Pesemne ca nu s-a obisnuit cu noul sau ritm al vietii. In nici trei luni, vei putea observa ca totul reintra pe fagasul normal.

Daca ziua bebelusul trage cateva perioade de somn in timpul zilei, noaptea acesta nu va sti cum sa se comporte. Asa ca, nu face altceva decat sa planga... Stresul din timpul zilei poate fi descarcat acum, mai pe seara.
Cu toate acestea, nu trebuie sa excludem ca bebelusul poate plange pentru ca ii este foame, este ud, ii este cald sau frig sau il doare ceva.

Daca plansul sau este mai tipator atunci cu siguranta, nu plange degeaba, ci are un motiv. Colicii abdominali sau aerul ce a patruns in stomacul micutului in timpul mesei pot fi o cauza care ii pot provoca o senzatie de durere in organism.

Asa ca, starea ta de suparare trebuie sa ia sfarsit. Va trebui sa fii calma si sa ii arati puiului tau toata atentia si iubirea de care are nevoie. In caz contrar, el va reusi sa desluseasca ce anume este in mintea ta, in acest mod transmitandu-i si lui starea ta.

Iata ce poti face:

  • incearca sa grabesti momentul imbaierii – clipocitul apei il va relaxa;
  • leagana-l intrucat asa se va putea linisti, stiindu-te in apropiere;
  • spune-i o poezie sau o poveste inainte de culcare – atentia ii va fi toata captata de tine;
  • nu il alimenta daca stii ca alta e cauza problemei sale – supraalimentatia bebelusului ii va cauza probleme digestive grave;
  • maseaza-l pe burtica - daca vei observa ca se strange, cu siguranta problema este durerea abdominala;
  • verifica daca este ud si schimba-l daca este cazul;
  • verifica temperatura din camera – o temperatura prea mare sau prea mica ii poate cauza suparari majore;
  • incearca sa il mangai si sa il saruti – poate plansul este o cauza a absentei tale de langa el in acea zi, prezenta mamei fiind sprijinul aceste mici fapturi atat de inocente.

 

Sursa foto : thetowells.com.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului