Cresterea copilului

#divort #familie #familie mixta #recasatorie

Cum faci sa functioneze o familie mixta, dupa divort si recasatorie

Atunci cand te recasatoresti si exista in noua familie membri proveniti din ambele parti, in special copii, este extrem de important sa gasesti o modalitate de a face ca lucrurile sa functioneze. Cum construiesti o familie mixta pentru a fi functionala?

1 Acord

In primul rand, inainte de a face orice trebuie sa te asiguri ca toata lumea a inteles si acceptat schimbarea care urmeaza sa fie in viata fiecaruia. Dupa un divort si o recasatorie, lucrurile se schimba mult pentru fiecare membru, iar unele persoane refuza sa accepte noua realitate a vietii lor. Vorbeste calm, incercand sa afli care sunt nevoile primordiale ale fiecaruia si explicand ceea ce poti tu oferi.

2 Creeaza o legatura

Fa in asa fel incat membrii celor doua familii care urmeaza sa formeze o singura familie sa aiba suficient timp pentru a se cunoaste reciproc. Organizeaza evenimente si activitati pentru a favoriza relationarea. Cu cat se obisnuiesc mai repede unii cu altii, cu atat le va fi mai putin greu sa convietuiasca. Se poate ca pentru a gasi loc in programul zilnic sa fie nevoie sa limitezi activitatile desfasurate individual, cum sunt, de exemplu, jocurile pe calculator .

3 Asigura spatiul necesar

Intr-o familie mixta, nevoia de spatiu in casa este mai mare decat inainte. Spatiul ar trebui sa fie mai mare nu doar ca urmare a cresterii membrilor familiei, dar si din nevoia de intimitate.

Intr-o schimbare majora in viata lor, copiii trebuie sa simta ca au, cel putin, propriul lor spatiu privat in care se pot retrage. Se poate sa fie nevoie sa cumperi o casa mai mare sau sa reamenajezi locuinta. Apeleaza la ajutorul unui designer profesionist daca este posibil. Acesta poate recompartimenta spatiul casei in asa fel incat sa existe mai multe bai si mai multe camere.

Cand este satisfacuta nevoia de spatiu, multe probleme provocatoare de stres dispar comparativ cu situatiile in care familia este fortata sa locuiasca intr-un spatiu mic.

4 Stabileste noi reguli

Stabileste noi reguli pentru intreaga familie, astfel incat fiecare sa stie ce responsabilitati are. Este foarte important sa existe reguli, altfel fiecare va incerca sa-si impuna propria vointa.

5 Creeaza noi traditii de familie

Una dintre suferintele cele mai mari ale copiilor consta in faptul ca momentele frumoase petrecute in familia de dinainte nu mai sunt decat o amintire. Nimeni nu poate schimba acest lucru, insa iti sta in putere sa creezi noi traditii de familie. Poate fi vorba despre orice: sporturi practicate impreuna, concursuri, gatit impreuna, obiceiuri de sarbatori etc.

In acest fel, restabilesti nivelul de normalitate dintr-o familie functionala si asiguri linistea si armonia in noul camin.

6 Afectiune si incredere

Fa tot ce este posibil pentru ca toti membrii familiei mixte sa se simta acceptati, iubiti si valorosi in noul camin. O schimbare dramatica in viata lor ii poate face sa se simta abandonati si debusolati. Afectiunea si increderea de care se bucura in noua familie ii ajuta sa se acomodeze mai usor si sa priveasca spre viitor.

Sursa foto : juneaubirthcenter.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului