Cresterea copilului

#inalnire nou partener #nou partener #cunostinta nou partener

Cum ii faci cunostinta copilului tau cu noul partener

Intalnirea dintre copilul tau si noul partener este una dintre cele mai stresante etape prin care poate trece un parinte singur. Il pui in fata unei schimbari majore in viata lui si vrei ca aceasta tranzitie sa decurga cat mai natural posibil. Din pacate, nu se intampla intotdeauna asa: de multe ori, copiii refuza comunicarea. Iata cateva metode prin care poti sa faci aceasta schimbare cat mai usoara posibil.

Acorda-i suficient timp

Ai cunoscut pe cineva si crezi ca merita atentia copilului tau? Foarte bine, insa psihologii recomanda sa-i acorzi suficient timp micutului tau pentru a se obisnui cu ideea ca intre tine si celalalt parinte al sau nu mai exista loc de impacare.

Ca perioada de timp, este recomandat sa incerci sa stabilesti o intalnire intre copil si partener abia dupa ce s-au scurs cel putin 6 luni din noua relatie.

Tine cont de varsta copilului

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este varsta copilului. Daca acesta este inca bebelus, nu ai restrictii in a-l prezenta partenerului. Chiar daca pe parcurs voi va veti desparti, sunt foarte mici sansele ca el sa isi aminteasca de acea persoana din viata lui. Pentru copiii mai mari insa, acest lucru este o problema delicata.

Cel mai greu este atunci cand ai un adolescent, in special daca acesta a avut o relatie buna cu fostul sot sau fosta sotie. Vorbeste-i cat mai mult despre noua relatie si incearca sa fii un exemplu pentru el. In niciun caz nu iti invita partenerul sa doarma peste noapte la tine in cazul in care ai si copilul acolo.

Spune-i ca este un prieten

Va fi un soc pentru copilul tau sa afle ca persoana din fata lui este noul tau partener. El isi inchipui instant partenerul va deveni noul sau parinte. Evita asemenea traume pentru copil si multumeste-te sa-ti prezinti partenerul in calitate de amic. Lasa-l sa se obisnuiasca treptat cu prezenta sa in viata voastra si abia mai tarziu poti sa-i spui adevarul.

Alege un loc de intalnire neutru

Un alt sfat pe care ti-l dau specialistii este sa alegi un loc de intalnire neutru, care sa ii faca placere copilului, cum ar fi un parc, un loc de joaca, o piscina etc. Asta pentru ca aici micutul va fi fericit fiind intr-un mediu social in care intalnirea cu oameni noi este, oarecum, normala. El va asocia intalnirea cu distractia.

Sursa foto: everydaylife.globalpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare