Cresterea copilului

#imbracaminte #copii vara #imbracaminte copii vara #haine copil #copil

Cum iti imbraci copilul vara

Este firesc ca vara sa simtim nevoia sa purtam haine cat mai subtiri, cat mai racoroase. O atentie sporita va trebui sa o oferi hainutelor copilului tau, astfel incat sa il protejezi de razele ultraviolete, de muscaturile de insecte sau de posibile reactii ale pielii cauzate de plante. Daca te gandesti la o innoire a garderobei celui mic, nu iti face griji. Poti gasi haine de copii la preturi bune fara sa faci rabat la calitate, astfel incat sa ii oferi copilului tau confortul de care are nevoie in anotimpul cald.

Palariile

Palariile sunt importante pentru ca protejeaza fata si ochii micutului tau de razele soarelui. Opteaza pentru o palarie cu bor generos, astfel incat fata, urechile si gatul sa fie umbrite. Este important sa te asiguri ca palaria achizitionata i se potriveste foarte bine, nu ii ingreuneza vederea si nici nu aluneca in vreun fel cand copilul tau alearga, se joaca.

Ochelarii de soare

Asa cum acorzi atentie pentru a proteja pielea celui mic, tot la fel trebuie sa se intample si cu ochisorii lui care si ei trebuie feriti. Expunerea ochilor la soare in copilarie poate cauza mai tarziu, la maturitate, diverse leziuni oculare. Cataracta, degenerarea maculara sunt doua exemple in acest sens. Astfel, se recomanda ochelarii de soare pentru copilul tau. Tine cont de cateva sfaturi in alegerea lor:

  • eticheta ochelarilor sa certifice protectia UVA si UVB de 99% si pana la 100% sau absorbtia UV pana la 400 nm; acest lucru asigura faptul ca lentilele blocheaza trecerea razelor nocive;
  • alege ochelarii potrivit cu stilul de viata activ al copilului; cauta ochelari de soare care nu se pot rupe usor, cum sunt cei cu rame flexibile si lentile de policarbonat rezistente la impact;
  • este foarte important ca lentilele sa fie suficient de mari, iar ochelarii sa se fixeze pe forma nasului, a urechilor, astfel incat sa nu cada.

Hainele

Prima regula pentru a-l proteja pe cel mic de razele soarelui este sa il imbraci cu haine deschise la culoare si care sa acopere pielea intr-o masura cat mai mare. Ca material alege bumbacul. Studiile au aratat insa ca cele mai multe articole de vara au fost evaluate cu o protectie SPF de sub 30, iar majoritatea tricourilor albe cu un SPF 10 atunci cand sunt uscate si cu o protectie zero cand sunt umede. Comerciantii au inceput insa sa puna accent pe hainele cu protectie solara pentru a oferi protectie copiilor de efectele nocive ale radiatiilor. Poti lua astfel in considerare un costum de baie creat special cu filtru UV.

De specificat si ca cea mai buna protectie impotriva soarelui este asigurata de materiale mai grele, mai putin elastice si de culori inchise, pe care cei mai multi dintre noi refuzam sa le purtam din cauza ca sunt mai calduroase.

Manecile lungi si pantalonii ajuta la protejarea copilului impotriva muscaturilor sau a plantelor care ii pot provoca eruptii cutanate.

Sosete si pantofi

Desi poate ca se simte bine sa mearga descult in timpul verii, este necesar sa aiba pantofiorii adecvati, astfel incat posibile taieturi sau intepaturi sa fie prevenite.

Pantofii sport sunt o alegere buna mai ales daca alearga, face sport sau ii plac drumetiile. Sosetele sunt importante pentru ca absorb transpiratia, opteaza pentru cele albe. Vei gasi o multitudine de stiluri de pantofi  de vara care stiu sa ofere caracteristicile esentiale pentru copii in anotimpul cald: talpa rezistenta de cauciuc pentru alergare, material impermeabil, dar si gauri de aerisire pentru a lasa pielea sa respire. O optiune foarte buna sunt desigur si sandalele din piele.

Acorda atentie pieselor vestimentare ale copilului tau. Vacanta de vara este preferata lui. Ofera-i materiale de calitate care sa ii asigure tot confortul.

 

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului