Cresterea copilului

# educatie copil #copil natura #excursii in natura

Cum iti inveti copilul sa iubeasca natura

Indiferent ca micutul tau a crescut intr-un oras zgomotos sau intr-o localitate linistita de la tara, trebuie sa il inveti sa aprecieze mediul inconjurator, sa se bucure de natura si sa o protejeze.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa iti inveti copilul sa iubeasca natura.

1 Intereseaza-te daca exista programe de voluntariat pentru plantarea copacilor

Cauta sa vezi cand se organizeaza actiuni sociale de amploare, prin care se planteaza copaci. Alaturi de copilul tau trebuie sa participi la un astfel de program, astfel incat el sa constientizeze cata munca trebuie depusa pentru cresterea unui copac.

Ulterior, daca aveti ocazia, mergeti sa vedeti cum s-a dezvoltat copacelul vostru. Pustiul tau va fi mandru de rezultatul eforturilor sale.

In situatia in care aveti rude la tara, lucrurile stau si maisimplu. Puteti cere acordul pentru plantarea unui pom fructifer, iar peste cativa ani va veti bucura de roadele sale.

2 Mergi cu cel mic la tara sau la gradina zoologica, inainte ca animalele sa dea nastere puilor

Iti va fi mult mai usor sa-i explici copilului cum se reproduc animalele, daca le va vedea direct cu ochii lui. Si daca timpul iti permite, poti face doua vizite la ferma sau la gradina zoologica- una cand femelele sunt gestante si cea de-a doua dupa ce acestea au pui.

In plus, toti copiii adora animalutele, asa ca in acest mod vor dobandi un sentiment inaltator de dragoste pentru alte fiinte.

3 Organizeaza o iesire cu cortul

O noapte in cort, dupa ce v-ati incalzit in fata unui foc de tabara are un farmec aparte, iar copilul tau va ramane cu o multime de amintiri placute: taraitul greierilor, suflul vantului printre frunzele uscate sau urletul lupilor.

Poti transforma totul intr-o joaca educativa, iar dimineata sa iti intrebi copilul cu ce asociaza sunetele auzite peste noapte.

4 Ajuta-ti pustiul sa faca un ierbar

Ii poti oferi pustiului tau imboldul necesar pentru a-si descoperi o noua pasiune. Ajuta-l sa dobandeasca si niste cunostinte de botanica, dupa ce a selectionat plantele preferate.

Un ierbar se face foarte simplu, iar investia este minima. Trebuie ca pustiul tau sa isi aleaga plantele preferate, pe care la va pune la presat intre filele unei carti mai vechi si le va lasa la uscat, la umbra, cateva zile.

5 Organizeaza o petrecere cu tematica eco

Chiar daca nu ati adoptat un stil de viata eco, nu ar fi rau ca periodic sa mergeti in aceasta directie.

Organizeaza o petrecere cu tematica eco, la care sa inviti colegii de clasa ai copilului tau. Alaturi de alti adulti, puteti desfasura o actiune de amploare, in care sa mergeti sa curatati albia unui rau sau un alt spatiu de acest gen.

Imparte copiii in mai multe grupuri, apoi ofera-le recompense haioase! Si pentru ca ei sa aiba parte de o zi perfecta in natura, incheie actiunea cu un picnic sanatos, cu multe fructe, legume si sucuri naturale.

6 Du-ti pustiul in drumetii, macar o data pe luna

Daca nu ai suficient timp la dispozitie sa mergi chiar tu in drumetii alaturi de cel mic, atunci il poti inscrie intr-un club special. Va avea ocazia sa vada o vegetatie variata si, in acelasi timp se vor bucura de cateva ore de miscare.

Sursa foto: blog.wbu.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare