Cresterea copilului

#test Walter Mischel #copii destepti #succes copii in viata #testul bezelei #calitati copii

Cum iti poti da seama daca un copil va avea succes in viata VIDEO

“Testul bezelei” este o metoda la indemana prin care parintii isi pot face o parere daca un copil are anumite calitati care ii pot asigura succesul in viata, cum sunt autocontrolul, determinarea si rabdarea. Iata ce presupune testul!

“Testul bezelei” este, de fapt, un experiment psihologic inventat in anii '60 de psihologul american Walter Mischel, care continua sa urmareasca si acum evolutia subiectilor care au fost supusi la test in urma cu 50 de ani. Specialistuul observa permanent traseul profesional si viata personala al voluntarilor, scrie adevarul.ro.

Ce presupune “testul bezelei”

Un adult ii ofera unui copil o bezea pe care o poate mânca imediat sau, daca asteapta cateva minute, va va mai primi inca una, ca premiu, deci va putea mânca doua. Desigur, tentatia este foarte mare si cei mai multi copii supusi acestui experiment aleg sa manânce prima bezea oferita, pe loc.

Psihologii spun insa ca micutii care aleg a doua varianta au mari sanse sa ajunga oameni de succescaci au un risc mai mic de obezitate, nu devin dependenti de diferite substante, au un risc scazut de divort si obtin rezultate mai bune la invatatura.

In cartea in care a publicat concluziile acestui test, psihologul spune ca acei copii care rezista tentatiei unei placeri facile si imediate dau dovada de autocontrol, determinare si rabdare, calitati care le vor fi de mare folos in viata. In plus, copiii care decid sa astepte a doua bezea gasesc mereu metode creative pentru a face mai suportabila asteptarea chinuitoare.

Sursa foto: thevisionfoundation.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare