Cresterea copilului

#copii masca protectie #purtare masca de protectie #masca de protectie

Cum poti convinge copilul sa poarte masca de protectie

Copiii de peste 5 ani trebuie sa poarte masca de protectie, indiferent ca merg alaturi de parinti la cumparaturi sau ies in parc, la joaca. Masca de protectie este obligatorie in orice loc din momentul iesirii din casa si pana la intoarcere.

 

Copiii pot fi insa greu de convins, deoarece fiind foarte mici nu au capacitatea de a intelege care este rolul mastii de protectie si ce rau le poate provoca celor din jur daca nu poarta masca. Asadar, cei mai multi copii fie refuza sa o poarte, fie o poarta incorect.

Cum convingi copilul sa poarte masca

Explica-i importanta purtarii mastii. Bineinteles, in asa fel incat sa nu-l sperii, dar in care sa-l faci sa inteleaga ca este important sa poarte masca atat pentru a se proteja pe el cat si pe cei din jur. Inclusiv pe voi, parintii, dar mai ales pe bunici.

In cazul prescolarilor poti apela la povesti. Ii poti spune ca virusul este personajul negativ, de care trebuie sa ne protejam. Iar singurul mod in care putem lupta impotriva lui, ca niste supereroi adevarati, este sa purtam masca si sa ne spalam des pe maini. Desigur, povestea poate fi adaptata in dunctie de personajele preferate de fiecare copil.

Alege o masca vesela, care sa-l atraga

Din fericire exista cateva masti de protectie, medicinale, special create pentru copii, care sa le atraga atentia. Fie ca ca sunt roz (pentru fetite), fie ca au diverse desene, acestea vor fi mai usor de acceptat decat mastile clasice, cum sunt cele pentru adulti.

Atentie insa! De fiecare data cand cumperi masti de protectie asigura-te ca sunt masti medicinale, din surse sigure, pentru a oferi protectia dorita. Exista multe masti neconforme care nu impiedica virusul sa treaca prin ele. Iar cele mai periculoase sunt cele care nu sunt de unica folosinta, dar care au cele mai atragatoare modele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare