Cresterea copilului

#bebelus #parinte #copil #scutec

Cum sa alegi scutecul pentru bebelus

Alegerea unui scutec se poate dovedi destul de dificila, pentru ca acesta trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa ii fie comod bebelusului si sa poata fi schimbat usor, cu un minim de disconfort. Pentru ca oferta scutecelor pentru bebelusi este destul de variata, iata un ghid care te va ajuta sa gasesti produsul potrivit.

Scutece de unica folosinta sau refolosibile?

In primul rand, trebuie sa stii ca ai de ales intre doua tipuri de scutece: de unica folosinta sau refolosibile. Fiecare dintre acestea prezinta avantaje si dezavantaje, asadar decizia iti va apartine in totalitate in functie de nevoile tale si ale lui bebe.

In comparatie cu scutecele refolosibile, cele de unica folosinta sunt mai practice si de asemenea, mai usor de schimbat. Acestea au un sistem practic de prindere, iar dupa folosire, tot ceea ce trebuie sa faci este sa le arunci la gunoi. Mai mult, scutecele de unica folosinta prezinta mai putine sanse de a murdari hainele bebelusului decat cele refolosbile.

Cu toate acestea, exista si o serie de dezavantaje pe care ar trebui sa le iei in calcul. Datorita diferitelor chimicale ce intra in componenta acestora, scutecele de unica folosinta prezinta riscuri mai mari de a irita pielea bebelusului. Desi absorb umezeala mai bine decat cele refolosibile, tocmai acest lucru il va impiedica pe copilul tau sa se acomodeze mai repede cu olita. In plus, scutecele de unica folosinta sunt mai scumpe decat cele refolosibile.

Lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi scutecul

Alege marimea potrivita

Scutecul trebuie sa i se potriveasca perfect bebelusului tau, pentru a nu il incomoda, dar si pentru a-i oferi maxima protectie pe o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, va trebui sa testezi mai multe dimensiuni inainte, pentru a o gasi pe cea potrivita.

Daca elasticul acestuia este prea strans, bebelusul tau se poate alege cu cateva iritatii; daca ii vine prea larg, risti ca acesta sa prezinte scurgeri si sa ii minimalizezi protectia pe care ar trebui sa o ofere.

Tine cont de facilitatile pe care ti le ofera scutecul

Reprezentatii marilor magazine iti dau posibilitatea de a testa scutecele inainte de a le cumpara. Atfel, poti observa cat de bine absorb acestea umezeala. Ai nevoie asadar, de un invelis impermeabil al scutecului, pentru a mentine curate hainutele bebelusului.

De asemenea, este important ca scutecul sa permita circulatia aerului, pentru ca funduletul copilului sa fie lipsit de iritatii. Iar pentru o fixare eficienta, cauta un scutec cu un sistem de prindere rezistent, care sa nu se desfaca prea usor la agitatiile copilului tau.

Verifica pretul scutecelor

Scutecele te vor costa oricum destul de multi bani, de aceea ar fi indicat sa gasesti un scutec bun la un pret rezonabil. Cateodata, diferenta de bani reprezinta doar numele brandului pe care il cumperi si nu eficacitatea scutecelului. De aceea este important sa testezi diverse scutece folosind criteriile de mai sus si sa gasesti astfel un produs bun la un pret accesibil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului