Cresterea copilului

#ghiozdan #copii #scoala #rechizite

Cum sa alegi un ghiozdan bun pentru copilul tau

Odata cu inceperea scolii , unul dintre principalele lucruri achizitionate de parinti pentru copilul lor este ghiozdanul. Atunci cand pleci in cautarea acestui accesoriu, trebuie sa tii cont de cateva detalii importante, altele decat culoare, imprimeul sau forma, aspecte care tin de mentinerea sanatatii copilului.


Nu uita ca micutul tau va folosi acest ghiozdan un an scolar si ca trebuie sa fie mai intai comod si Practic decat modern.


Opteaza pentru un ghiozdan de spate


In ciuda faptului ca foarte multi copiii doresc sa inlocuiasca ghiozdanul clasic cu o geanta tip postas (care se tine pe un singur umar), intens comercializata in acest an, recomandat este sa ii achizitionezi copilului un ghiozdan cu doua bretele, care se poarta in spate si care se tine pe ambii umeri. In acest fel, greutatea va fi distribuita in mod egal, fara sa dea copilului dureri de spate, gat sau umeri.


Bretele cat mai moi


Asigura-te ca bretelele ghiozdanului sunt prevazute cu bureti, astfel incat copilul sa nu simta durere sau apasare pe umeri. Cu cat buretele din bretele este mai gros, cu atat umerii copilului vor fi mai protejati. De asemenea, asigura-te ca bretelele sunt late si nu subtiri pentru ca acestea din urma ii pot lasa niste urme foarte urate pe piele, uneori chiar vanatai.


Atentie la marime


Daca este vorba despre un copil de 7 ani, alege-i un ghiozdan pe masura. Cauta unul cat mai mic, dar suficient de incapator pentru toate cartile si caietele din primul an de scoala. Un ghiozdan prea mare il va incomoda, ii va crea probleme de mers si chiar un disconfort psihic.


Cauta un ghiozdan practic


Pe langa aspectele legate de mentinerea in deplina sanatate a corpului, ar fi bine ca ghiozdanul ales sa aiba mai multe compartimente, atat interioare cat si exterioare. Nu uita ca micutul tau, pe langa carti, caiete si pixuri, va trebui sa isi ia la pachet si o gustare si eventual o mica sticla de apa.


Sfaturi utile

 

  • Incurajeaza-l pe copil sa poarte ghiozdanul pe ambii umeri pentru a evita problemele coloanei vertebrale.
  • Nu ii permite copilului sa care un ghiozdan prea greu. In mod normal, acesta nu ar trebui sa cantareasca  mai mult de 20% din greutatea sa.
  • Sfatuieste-l pe copil sa bage in ghiozdan doar lucrurile de care are nevoie si sa evite supraincarcarea.
  • Daca micutul tau se confunta cu probleme ale coloanei vertebrale, poti opta pentru un ghiozdan cu rotile, asemanator gentilor de voiaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului