Cresterea copilului

#relatie copil #baieti tati #model parinti #principii parinti

Cum sa dezvolti o relatie sanatoasa cu fiul tau. Iata 4 ponturi utile pentru tati!

Baietii invata, in majoritatea cazurilor, cum sa se comporte de la tatii lor si ajung la un anumit punct sa imite comportamentul acestora. Sa mentii o legatura buna cu prichindelul tau poate fi o adevarata provocare, mai ales din cauza programului incarcat de la munca si a grijilor cotidiene. Insa este important sa realizezi ca a fi parinte inseamna sa inveti sa iti asumi responsabilitatea pentru copilul tau si sa constientizezi ca esti un mentor pentru el. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa dezvolti o relatie sanatoasa cu cel mic.

1 Asigura copilul ca el reprezinta o prioritate pentru tine

Cand sunt mici, copiii au nevoie de afectiune si de atentie. In plus, in ochii micutilor, tatal este un model de urmat. Astfel, pentru a crea o legatura puternica cu prichindelul, este important sa ii oferi garantii ca el este cea mai importanta persoana pentru tine. Prin urmare, munca, iesirile cu prietenii, interesul pentru gadgeturi sau oricare alte activitati care nu il includ nu trebuie sa fie mai importante decat atentia acordata copilului tau.

2 Convinge copilul ca tot ce face el este important pentru tine

Un alt mod prin care iti poti intari relatia cu micutul este prin atentia pe care i-o acorzi in actiunile pe care le intreprinde. Asadar, nu uita sa mergi la meciurile de fotbal, incurajeaza-l sa faca mereu ceea ce ii place si sustine-i ideile. In acest mod, copilul isi va intari stima de sine si va sti, totodata, ca se poate baza pe tine oricand, intrucat il sprijini in tot ceea ce face.

3 Fii un model pentru copil

Nu poti sa ii ceri copilului sa se comporte frumos cu cei din jur, daca tu nu ii arati cum se face. Intrucat copiii imita comportamentul parintilor, este indicat sa iti controlezi atitudinea in prezenta micutului si sa folosesti tot timpul un limbaj politicos, sa fii manierat si sa te comporti civilizat cu persoanele pe care le intalnesti.

4 Invata copilul sa traiasca sanatos

Este recomandat sa ii arati copilului, inca de cand este mic, cum sa traiasca sanatos. Astfel, nu uita sa mergi la medic pentru controalele anuale, urmeaza o alimentatie sanatoasa si fa exercitii pentru a te mentine in forma. In acest mod, ii vei arata copilului cum sa aiba un stil de viata sanatos, pe care ulterior il va adopta.

Sursa foto: nostrofiglio.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare