Cresterea copilului

#ginere #familie #soacra #relatii de familie

Cum sa fii un ginere bun pentru familia sotiei

Fii un bun pentru parintii sotiei si vei investi in fericirea casniciei tale. Pentru sotia ta, este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poti face pentru ea si, pana la urma, pentru vostru.
 

De ce sa fii un bun ginere


Barbatilor nu le pasa prea mult de felul in care sunt perceputi de catre familia sotiei. Spre deosebire de nurori, care sunt mereu puse sub lupa de catre intreaga familie a barbatului, un ginere nu are acest stres. Dar ar trebui sa-l preocupe ideea.

Sotia ta nu doar isi doreste, dar are nevoie ca tu sa fii un ginere bun, acceptat si apreciat de catre parintii ei. Femeia care ti-a devenit sotie provine dintr-o familie pe care o lasa in urma pentru tine, pentru a va face propriul vostru drum in viata.

Legatura ei cu parintii este una puternica, iar felul in care tu te intelegi cu acestia iti afecteaza mult partenera. Daca esti un ginere bun, si relatia ta de cuplu are mai mari sanse sa creasca si sa se dezvolte armonios.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa te intelegi bine cu consta in ajutorul neconditionat pe care acestia ti-l pot da la necaz. Uneori se pot intampla lucruri care te afecteaza mult, iar un ajutor venit din partea socrilor este intotdeauna mai usor de primit decat sa-l cauti printre straini.

Gandeste-te apoi la copii. Dezvoltarea sanatoasa a unui copil implica si rolul de nepot . Pentru acest lucru, copilul tau are nevoie de . O buna relatie cu socrii tai constituie un exemplu pentru copilul tau in ceea ce priveste modul sanatos de functionare al unei familii.
 

Consolideaza-ti relatia cu socrii


Pentru a fi un ginere bun, este nevoie sa investesti in relatia cu socrii tai. Incearca sa petreci timp cu acestia pentru a-i cunoaste mai bine. Sfatuieste-te cu sotia ta asupra unui mod de abordare atunci cand sesizezi la socrii un comportament ciudat.

Ai grija de sotia ta si fa-o fericita. Acest lucru este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a castiga respectul si increderea socrilor.

Participa la reuniunile de familie impreuna cu sotia si copii. Sunt momente frumoase in viata, necesare pentru orice om si mai ales pentru copii. Socrii tai trebuie sa stie ca fac parte din vietile voastre.

Fii diplomat. Cand este vorba despre probleme sau chestiuni familiale care tin strict de viata socrilor, respecta-le intimitatea fara sa emiti judecati. Insa nu exagera cu distanta deoarece risti sa pari indiferent.

Multi barbati prefera sa nu spuna si sa nu faca nimic cand au loc tensiuni in familie care nu tin de ei. Sotia ta, insa, poate considera ca nu-ti pasa de vreme ce nu te implici. Fa in asa fel incat sa pastrezi un echilibru intre cele doua.

Fii pregatit sa-ti ajuti financiar socrii sau sa-i ingrijesti cand au probleme de sanatate . Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru casnicia ta este sa ai grija de bunastarea parintilor tai si ai sotiei. Toti sunt oameni varstnici, care mai devreme sau mai tarziu au nevoie sa fie ajutati.

Sursa foto: life123.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului