Cresterea copilului

#lectura copii #citit #lectura #copii

Cum sa ii faci pe copii sa citeasca

Copiii tai prefera sa faca cu totul altceva si nu citesc nici macar lecturile obligatorii pentru scoala? Afla ce anume ii determina sa nu citeasca si ce poti face in aceasta privinta.

Puterea exemplului

Inca de mici copiii imita comportamentul parintilor. Daca tu nu citesti, nici copilul tau nu va fi atras de lectura. Daca te va vedea ca citesti va dori sa faca si el acelasi lucru. Lasa-l sa inceapa cu ceea ce ii place pentru a-i deschide apetitul catre citit.

Cititi impreuna si apoi discutati despre personajele preferate. Intreaba-l cum si le imagineaza el si apoi spune-i varianta ta. In acest fel, cu siguranta va fi atras catre lectura.

Cititul = pedeapsa

O greseala frecventa pe care multi parinti o fac este sa-si ameninte copiii ca ii pun sa citeasca daca nu sunt cuminti. Automat copiii vor asocia cititul cu peseapsa si nu vor mai fi atrasi de lectura.

Nu il obliga sa citeasca

Lasa-l sa citeasca atunci cand are el chef. Daca are de citit pentru scoala stabiliti impreuna un program pentru teme si citit, astfel incat cel mic sa poata alege ce prefera sa faca mai intai.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului