Cresterea copilului

#copii #motivatie #obiective #succes

Cum sa il motivezi pe copil sa aiba succes

Iti doresti ca micutul tau sa fie cel mai bun la scoala si in viata. Sa aiba rezultate remarcabile in toate etapele vietii sale, insa nu esti sigura cum il poti determina sa faca acest lucru? Ei bine, copiii nu par sa fie foarte motivati la varste fragede si cu siguranta nu va raspunde asteptarilor parintilor inca din primii ani de viata, ceea ce iti va crea o senzatie de frustrare. Totusi, partea buna este ca exista o serie de strategii care sa te ajute sa imbunatatesti performantele copilului tau.



Promoveaza o atitudine pozitiva fata de scoala si informatie


In general, copiii ai caror parinti nu sunt foarte incantati de sistemul de invatamant, nu au rezultate prea bune la invatatura tocmai pentru ca ajung sa se inversuneze impotriva scolii, a profesorilor si, intr-un final, a materiilor scolare.

Astfel, daca tu, ca parinti, arati in fata copilului ca scoala este buna, ca ofera informatie, ca este absolut necesara pentru a reusi in viata. Astfel, vei reusi sa promovezi ideea ca scoala este buna, iar el va fi tot mai atras de studiu, de invatare, de asimilarea informatiilor.


Tintiti impreuna la obiective inalte


Daca tot ce iti doresti de la copilul tau este sa treaca fara mari probleme prin scoala, exact asta se va intampla. Daca totusi tintiti impreuna catre premiul intai, catre note foarte mari, catre participari la olimpiade si chiar catre inscrierea la cursuri diverse si obtinerea diplomelor cu note mari.

De asemenea, cumparati impreuna carti si puneti impreuna, pentru fiecare carte, cate un termen limita , data la care trebuie sa o termine de cititi. Desigur, acest lucru se stabileste in functie de varsta copilului, nivelul la care se afla, grosimea si complexitatea cartii.


Redu gradul de stres al copilului


Chiar daca este mic, copilul tau se poate simti stresat de toata presiunea care se afla asupra lui, motiv pentru care, din cand in cand, ofera-i momente de relaxare si distractie. Organizeaza picnicuri, iesiri cu familia, cu prietenii si uneori, macar o data pe zi, lasa-l sa faca tot ce isi doreste, fara sa ii aduci aminte de carti, de lectii, de teste, de note mari si premii. ofera-i pauze si vei vedea in continuare rezultate remarcabile.


Permite-i un esec


Atunci cand copilul vine acasa cu o nota slaba sau cand nu atinge un gel pe care l-ati propus impreuna, evita sa te enervezi din acest motiv. Este adevarat ca nu iti va conveni, insa nici el nu este multumit de rezultat, iar o mustrare nu va face decat sa il streseze si s il raneasca. Spune-i doar ca din greseli va invata si ca esti convins ca data viitoare se va descurca mult mai bine. Nu uita ca este absolut normal ca din cand in cand sa greseasca, asa ca nu este normal sa il certi.


Recompenseaza-l


Atunci cand duce la bun sfarsit un tel stabilit impreuna, este recomandat sa il recompensezi intr-o maniera care stii ca il multumeste deplin (chiar si cu bani). De asemenea, recompensele morale si laudele pe care i le vei aduce in fata prietenilor si a familiei il vor face pe copil sa se simta mandru de rezultatele sale si sa isi doreasca tot mai mult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare