Cresterea copilului

#memorie #memoria copilului # imbunatatirea memoriei #jocuri copii #jocuri pentru copii

Cum sa imbunatatesti memoria copilului

Mai sunt doar cateva zile pana la inceperea scolii , iar daca ai terminat cu achizitionarea rechizitelor, ar fi bine sa te gandesti la un amanunt foarte important: memoria copilului . Dupa ce o perioada lunga de timp copilul nu a mai invatat nimic, este posibil ca memoria lui sa nu mai fie antrenata.

Iata cum poti stimula activitatea creierului copilului:

Antreneaza-l prin jocuri


Testele de inteligenta pot fi considerate de copii ca fiind jocuri. Ele sunt foarte interactive si stimuleaza puternic creierul copilului . Mai exact, in momentul in care copilul incepe sa faca teste de inteligenta, in creierul lui se vor face o serie de conexiuni importante.

De asemenea, sahul este un alt joc care are nevoie de o gandire foarte ascutita. Sahul il va invata pe copil nu doar sa se gandeasca de mai multe ori inainte de a face o miscare, ci si sa analizeze miscarile urmatoare sau intentiile adversarului. In principiu, regulile jocului sunt destul de simple, dar numai prin exersare va ajunge la un nivel care sa il stimuleze din punct de vedere intelectual.

Puzzle-ul este un joc care stimuleaza abilitatile cognitive, vizuale si de analiza. Opteaza pentru puzzle-uri potrivite ca marime si dificultate pentru varsta copilului.

Mima este un joc extrem de amuzant si distractiv. Invatati impreuna regulile si incercati sa il jucati in fiecare seara, cel putin pana la inceperea scolii. In plus, prin intermediul acestui joc, se vor intari conexiunile de familie.

Integramele pot fi considerate un joc, dar si un exercitiu de invatare si de imbogatire a vocabularului. Cumpara de la chioscul de ziare integrame speciale pentru copii si completati-le impreuna.

Alte jocuri care antreneaza memoria copilului: Monopoly , Tomanap, Fazan, Geamantanul etc.

Un exercitiu excelent care stimuleaza foarte mult creierul copilului este urmatorul: ia o coala alba de hartie si trece, cu ajutorul unor carioci, numele unor culori. Important este ca numele culorii sa nu coincida cu culoare cu care ai scris, exact ca in imaginea de mai jos


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului