Cresterea copilului

#sistem imunitar #raceala copii #gripa #protejare gripa #imunitate

Cum sa intaresti sistemul imunitar al copilului

Sezonul rece suprasolicita sistemul imunitar al copilului pentru a proteja corespunzator organismul de virusuri periculoase care insotesc temperaturile scazute. Pentru a functiona mai bine si a fi o fortareata rezistenta in fata epidemiilor de gripa si raceala, motorasele imunitatii trebuie mereu realimentate cu rezerve de energie si putere. Lasa deoparte suplimentele alimentare sintetizate, pentru ca somnul, alimentele, miscarea fizica, relaxarea si igiena corespunzatoare fac toata treaba in locul lor!

 

Somnul


Somnul este esential pentru cresterea copilului si are un rol important in intarirea imunitatii. Asigura-te ca micutul tau respecta programul sau rutina de somn corespunzatoare varstei lui.

Majoritatea copiilor are nevoie, in medie, de 9 ore de somn pe zi.
 

Miscarea fizica (sportul)


Daca micutul tau este inscris la un sport, poti spune ca sistemul lui imunitar are un sprijin de nadejde in miscarea pe care o face constant la antrenamente.

Dar daca copilul nu practica niciun sport competitiv, este indicat sa te asiguri ca face miscare in fiecare, preferabil in aer liber.

Incurajeaza-l sa se plimbe, sa alerge, sa mearga cu bicicleta, rolele sau sa se joace cu mingea, cel putin jumatate de ora pe zi.
 

Spalatul pe maini


Spalatul pe maini, alaturi de celelalte reguli uzuale obligatorii de igiena corporala, reprezinta cea mai buna metoda de a intari sistemul imunitar. Cu cat micutul tau sta mai departe de bacterii, paraziti si infectii, cu atat imunitatea ramane mai puternica pe zi ce trece, devenind un scut rezistent impotriva virozelor de sezon.
 

Fructe si legume


Adauga in meniul zilnic al prichindelului tau mai multe fructe si legume proaspete. Chiar daca este iarna, iar oferta naturii nu mai este atat de bogata, exista o multime de astfel de alimente proaspete care-l ajuta pe micut sa-si fortifice organismul impotriva afectiunilor care-l pandesc la tot pasul.

Opteaza pentru cat mai multe citrice (portocale, mandarine , grepfrut), banane, kiwi, mere, gutui, dar si salate de legume cu morcov, telina, cartofi, ardei grasi, dovlecei si alte legumici dornice sa energizeze organismul copilului tau.

Pe langa aceste alimente, este esential sa aiba o alimentatie echilibrata si cat mai bogata in alimente sanatoase , care-l ajuta sa creasca mare si sanatos. Limiteaza consumul de semi-preparate si prajeli, precum si al sucurilor racoritoare carbogazoase, daunatoare organismului.


Relaxarea si odihna


Relaxarea si odihna de fiecare zi joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar al copilului. Alaturi de somn, acestea asigura un organism puternic, pregatit pentru a face fata invaziei virusurilor si bacteriilor.

Nu suprasolicita copilul, nu incerca sa ii faci un program prea incarcat de activitati curriculare si extracurriculare si asigura-te ca are timp in fiecare zi de joaca si de relaxare, prin jocuri, plimbari, citit etc.

Daca are un hobby, poti incerca sa ii incurajezi pasiunea pentru activitatile preferate, inscriindu-l la cursuri speciale sau cumparandu-i tot felul de accesorii si isntrumente care sa-l ajute in cultivarea pasiunii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului