Cresterea copilului

#singuratate #nostalgie #despartire #depresie #prieteni

Cum sa lupti cu singuratatea

Singuratatea afecteaza din ce in ce mai multi tineri care pun cariera pe primul loc si descopera ca oamenii importanti din viata lor au disparut. Afla cum sa lupti cu singuratatea prin atitudinea corecta.

Cu cat intelegi mai bine singuratatea, cu atat ai sanse mai mari sa o invingi si sa nu intri in depresie. Absenta apropiatilor cu care sa impartasesti momentele importante din viata te poate afecta in mod negativ daca nu stii cum sa ii faci fata.
 

Reactiile la singuratate


Cel mai des, cei ce sufera de singuratate se consoleaza prin abuzuri. Fie ca lasi starile negative sa te domine, fie ca te consolezi in abuzul alimentar sau de bauturi alcoolice sau droguri, aceste reactii nu fac decat sa inrautateasca situatia. Unii aleg sa petreaca ore intregi in fata televizorului sau pe internet, o alta reactie care te impiedica sa mai vezi partile pozitive din viata ta.

O parte din cei afectati de singuratate incearca sa o depaseasca inconjurandu-se cu oameni. Vizitele la rude sau iesirile cu prietenii pot ameliora simptomele singuratatii atunci cand este cauzata doar de factori sociali. Daca insa sentimentele au o radacina emotionala mai adanca, te poti simti la fel de singur si in mijlocul unei petreceri.

Cea mai sanatoasa reactie la singuratate este crearea unui program care sa nu-ti lase timp sa te lasi prada sentimentelor. Munca, cumparaturile sau mersul la sala pot fi activitati care te ajuta sa lupti cu singuratatea.
 

Schimba tactica in lupta cu singuratatea


Daca armele pe care le-ai folosit pana acum pentru a lupta cu singuratatea nu si-au dovedit eficacitatea, incearca alte solutii, care ar putea avea efecte pozitive in viata ta.

In primul rand, schimba-ti rutina zilnica. Singuratatea poate fi cauzata de monotonia vietii tale cotidiene. Daca faci cateva schimbari, cum ar fi un traseu diferit in drumul spre serviciu sau iesirile intr-un local nou, poti descoperi ca singuratatea a ramas in urma odata cu monotonia.

Cand te pierzi in nostalgie , singuratatea te poate ataca mai puternic. Este recomandat sa petreci mai putin timp gandindu-te sau discutand despre "vremurile bune". In schimb, concentreaza-te asupra planurilor de viitor. Daca te gandesti doar la partile bune ale trecutului, singuratatea de acum poate parea un obstacol de nedepasit.

Cand te lasi coplesit de intrebari, situatia pare intotdeauna mai grava. Nu mai petrece timp intrebandu-te cum ai ajuns sa te simti singur si accepta singuratatea ca pe un musafir temporar.

Scrisul este o alta strategie de lupta impotriva singuratatii. Multi aleg sa tina un jurnal, altii sa scrie poezii sau povesti scurte pentru a-si ocupa timpul si a renunta la acest sentiment. Toate activitatile creative au un efect pozitiv asupra starii tale psihice.

Momentele de singuratate trecatoare sunt perfect normale si cei mai multi oameni trec cu bine prin ele de-a lungul vietii. Daca insa singuratatea este lasata sa preia controlul, se poate transforma rapid in depresie. Cel mai bun mod de a nu permite acest lucru este acceptarea singuratatii ca o faza de tranzitie in viata, pe care o vei depasi daca iti doresti acest lucru.


Sursa foto : Queda-embarazada.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului