Cresterea copilului

#jucarii #amenajare camerei #ingrijire #bebelus

Cum sa ne pregatim pentru venirea bebelusului

Venirea pe lume a unui copil implica, printre altele, multa responsabilitate si o serie intreaga de cumparaturi. Pentru a-ti usura munca, am adunat cateva informatii esentiale pentru primirea nou nascutului. Asadar, informatii pretioase privind garderoba copilului, obiectele necesare ingrijirii lui zilnice, jucariile dar si despre cum se amenajeaza camera unui copil, veti descoperi in cele ce urmeaza.

Iata cativa pasi care iti vor usura munca:

Hainutele copilului

Hainutele bebelusilor trebuie sa fie confectionate din bumbac 100% pentru a evita iritatiile, deoarece pielea micutilor este foarte sensibila in primele luni de viata. De asemenea, hainutele copiilor trebuie spalate separat de cele ale adultilor, cu un detergent bland, fara balsam de rufe , iar clatirea trebuie facuta cu apa curata.

2 Igiena bebelusului

Sapun si sampon pentru bebelusi, scutece, forfecuta de unghii si sterilizator pentru biberoane – acestea sunt doar cateva dintre obiectele de igiena de care bebelusul are nevoie. Este necesar sa alegi produsele potrivite pentru ca sanatatea copilului tau este cea mai importanta. Inainte de a pleca la cumparaturi intreaba medicul pediatru care sunt cele mai bune biberoane, adaptate varstei bebelusului tau, pentru ce tip de sapun si sampon sa optezi si ce alte obiecte ai nevoie pentru momentele importante: masa, baia si ingrijirea pielii.

 3 Jucariile

Alegerea jucariilor potrivite pentru orice copil a devenit o adevarata provocare. Inainte de toate trebuie sa verifici eticheta produsului si sa vezi pentru ce varsta este potrivita jucaria respectiva. De asemenea, evita jucariile care au multe accesorii mici, care pot cadea sau se pot dezlipi deoarece bebelusii au obiceiul de a baga in gura orice si astfel se pot produce accidente.

 4  camera copilului

Camera copilului trebuie sa fie cat mai luminoasa si intr-o culoara cat mai deschisa: alb, roz sau bleu pal. De asemenea, bebelusii au nevoie de multa lumina – pe langa o veioza sau o lustra cu lumina suficienta, camera copilului trebuie sa aiba un geam suficient de mare.

Un alt aspect foarte important este patutul: este recomandat ca acesta sa fie confectionat din lemn, iar salteaua sa nu fie prea tare deoarece oasele copilului sunt destul de moi.

5 Cartile speciale pentru mamici

In cazul in care ai nevoie de mai multa informatie, o varianta extrem de practica sunt cartile dedicate proaspetelor mamici. Aceste ghiduri contin tot ce tine de ingrijirea bebelusilor si iti vor fi de mare ajutor. Ele sunt scrise de specialisti cu experienta in domeniu si in mod sigur sfaturile lor te vor ajuta in multe situatii.

Daca vrei sa afli mai multe informatii si sfaturi din partea specialistilor, urmareste filmuletul:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare