Cresterea copilului

#copii #vacanta #familie

Cum sa petreci mai mult timp alaturi de familie

Timpul petrecut alaturi de familie te ajuta sa construiesti o relatie speciala cu toti membrii si astfel sa deveniti o familie fericita, perfecta. Iata cateva modalitati care te vor ajuta sa petreci mai mult timp alaturi de partenerul de viata si de copiii tai.


Stabileste-ti prioritatile


Chiar daca jobul reprezinta o sursa sigura de venit, nu incerca sa il pui pe primul loc in viata ta si stabileste in mod clar o serie de prioritati. Familia si sanatatea ar trebui sa se afle in topul listei tale. Familia este o parte din tine si va fi mereu, in timp de celelalte lucruri vei avea mereu timp si pot fi inlocuite oricand.


Planuieste o excursie


Un weekend la mare, la munte sau la bunici la tara, ii va bucura nespus pe copii, iar pe voi doi va va relaxa foarte mult, mai ales daca veti incerca sa petreceti aproape tot timpul impreuna, sa va distrati si sa va relaxati.


Inainte de a pleca, stabiliti clar care sunt obiectivele, ce aveti de gand sa faceti, ce doriti sa vizitati etc.


Intreaba-i ce si-ar dori


Chiar daca este distractiv sa le faci surprize planuite doar de tine, din cand in cand ar fi bine sa ii mai intrebi si pe ceilalti membri ai familiei ce isi doresc si sa tii cont de aceste lucruri. Daca vor sa mearga la piscina sa inoate, intr-un foto , respecta-le dorinta si tine cont de faptul ca in mod sigur va veti distra impreuna.


Stabileste o zi a familiei


La inceputul fiecarei luni, stabiliti impreuna o zi sau chiar un weekend pe care sa il petreceti impreuna. Nu trebuie neaparat sa faceti ceva anume. Este suficient sa stati acasa si sa faceti un „maraton” cinematografic si sa va uiti la toate filmele cu animalute sau copii aparute in anul 2010.


Mergeti la film


O data la cateva saptamani fiecare membru al familiei trebuie sa aleaga un film pe care isi doreste sa il vada,  si sa mergeti impreuna la cinematograf pentru a-l viziona. Chiar daca este probabil mai comod si cu siguranta mai ieftin sa il vezi de acasa, o astfel de iesire o sa va relaxeze si distreze foarte mult, asa ca nu ezitati.


Gatiti impreuna


In functie de varsta copiilor, ii puteti ruga sa va ajute la gatit. Indiferent ca este vorba de felul 1, felul 2 sau desert, o astfel de experienta va va distra pe toti, va va apropia, iar pe ei ii va responsabiliza si le va arata ca treburile din casa trebuie impartite in mod egal. Dar mai presus de orice, nu uita ca aceasta ctivitate trebuie sa fie una placuta si relaxanta, asa ca evita sa ai o atitudine autoritara pentru ca vor face totul din obligatie, ceea ce nu va fi placut pentru nimeni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului