Cresterea copilului

#intrebari dificile #intrebari copii #dumnezeu #copil #nastere #dragoste

"De ce mor oamenii?" si alte intrebari dificile ale copiilor si cum sa le raspunzi

De ce murim? Ce este fulgerul? De ce au disparut dinozaurii? Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care cel mic ti le va pune mai devreme sau mai tarziu, iar tu trebuie sa fii pregatit pentru a nu fi prins in offsaid.

Important este ca orice intrebare iti va adresa cel mic, tu sa ii oferi un raspuns cat mai aproape de adevar. Nu evita sub niciun chip sa raspunzi! Iata cateva justificari la unele dintre cele mai dificile intrebari puse de copii:

De ce mor oamenii?

Oamenii mor intrucat asa functioneaza natura. Toate fiintele vii se nasc, cresc si mor pentru ca altfel am fi mult prea multi pe pamant. Daca marea, spre exemplu, ar fi plina de pesti care nu mor niciodata, iar altii se tot nasc zi de zi, la un moment dat nu va mai fi loc in apa.

Cine este Dumnezeu?

La aceasta intrebare, fiecare are propriul sau raspuns. Unul dintre ele poate fi ca Dumnezeu este Tatal nostru al tuturor, care ne ajuta in tot ceea ce facem fara ca noi sa il vedem sau sa il simtim. Altii cred ca Dumnezeu este o energie invizibila, care se afla peste tot, in plante, in oameni, in lucruri, o energie capabila sa treca prin materie.

Ce este fulgerul?

Fulgerul este o descarcare electrica ce se produce in momentul in care doi nori se lovesc intre ei, in timpul unei furtuni. Daca razele de lumina pe care le vedem pe cer sunt foarte puternice, inseamna ca furtuna este aproape si ca trebuie sa ne adapostim intr-un loc sigur.

De ce unii oameni sunt albi si altii negri?

Totul depinde de pigmentul produs de piele pentru a se proteja de lumina soarelui. Spre exemplu, in tarile calde, cum ar fi cele de pe continentul african, soarele este mai puternic, iar pielea celor care se nasc acolo are un numar mai mare de pigmenti de protectie care o fac sa fie mai inchisa la culoare.

Cum se nasc oamenii?

Probabil ca aceasta este intrebarea care starneste cele mai mari emotii in sufletul parintilor. In orice caz, evita clasica poveste cu barza. Spune-i celui mic ca, atunci cand mama si tata hotarasc sa aiba un copil, in burtica mamei incepe sa se dezvolte o celula care in cateva luni se transforma in bebelus. Cand creste suficient de mult, medicul il scoate pe copil din burta mamei.

Ce e iubirea?

Dragostea este un sentiment foarte profund, foarte intens, pe care il traiesti atunci cand iti place foarte mult de cineva si cand ii doresti binele. Spre exemplu, e ceea ce simt parintii pentru copii: o iubire imensa, fara inceput si fara sfarsit.

Foto: wired.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului