Cresterea copilului

#sarcini parinti #sofie #femeie de cariera #ingrijire copil #mama #parinti #sfaturi ingrijire copil

Cum sa te imparti intre cariera si familie, fara sa dai gres

Sa fii in acelasi timp mama, sotie si femeie de cariera este una dintre cele mai mari provocari ale unei femei. Dintr-o dorinta prea mare de a fi perfecta, poti ajunge sa dai gres atat in cariera, cati si in viata de familie. Iata ce trebuie sa faci, ca sa fii o mama ideala, o sotie perfecta si o angajata model.

Nu lasa loc remuscarilor, cand acasa ai un copil mic

Cand esti la serviciu, concentreaza-te doar pe sarcinile pe care le ai de respectat la birou, nu lua cu tine problemele de acasa si nu lasa loc remuscarilor, daca acasa ai un copil care sta cu bona sau care merge la gradinita ori la scoala. In loc sa te gandesti ca ii faci rau, lasandu-l cu o persoana straina, vezi partea plina a paharului: mergand la serviciu, ii asiguri si micutului tau un trai linistit, deoarece ai veniturile necesare, incat sa iti permiti sa ii cumperi hainutele si jucariile pe care si le doreste.

Gaseste bona potrivita

Daca inca te afli in concediu de maternitate, incepe sa cauti o bona cu trei-patru luni inainte de a te reintoarce la serviciu. Ideal este sa fie o persoana recomandata de o cunostinta sau de o ruda, sau poate fi chiar cineva din familie. Este foarte important sa ai o bona de incredere, ca sa nu stai stresata la serviciu, gandindu-te mai tot timpul "oare ce face copilul meu?". Bona potrivita te va ajuta sa fii linistita la munca, sa iti faci treaba cum trebuie si sa nu primesti reprosuri de la superiori, iar copilul tau va avea parte de o buna ingrijire.

Fa-ti un program

Ca sa nu incepi ziua enervandu-te, este important sa te organizezi din seara precedenta. Pregateste sandvisuri pentru pachetelul copiilor, hainutele de scoala sau de gradinita, inclusiv ale tale si ale sotului tau.

Imparte sarcinile cu partenerul: daca el duce copiii la scoala, tu pregateste micul dejun. Daca te vei ocupa tu de tot, vei ajunge epuizata la birou si nu vei mai da randament. Stabileste clar prioritatile, pe zile. Daca nu poti ajunge la serbarea copilului, din cauza unei sedinte, da-i dimineata un talisman norocos. La fel, anunta din timp la serviciu cand lipsesti din cauza unei sedinte cu parintii.

Petrece timp doar cu partenerul

Nu uita nici de fericirea partenerului tau. O cina romantica in oras sau o escapada de weekend sunt modalitati ideale de a va petrece timpul in doi. Fa-ti mereu timp sa discuti cu partenerul tau, mai ales ca orice problema nerezolvata poate crea o prapastie intre voi.

Sursa foto: tots100.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare