Cresterea copilului

#legatura #vizita #nepoti #copii #bunici

Cum sa tii legatura cu bunicii

Majoritatea familiilor de astazi incearca sa gaseasca solutii pentru o viata mai buna, iar asta implica de multe ori mutarea intr-un alt oras. Din aceasta cauza, mentinerea unei legaturi intre si devine dificila. Invata si tu cum sa pastrezi vie relatia dintre bunici si copilul tau.

 

 

Bunicii au un farmec deosebit. Stiu sa spuna povesti si sa dea mancarii o savoare deosebita, adora sa isi rasfete nepotii, iar timpul alaturi de ei se scurge parca mai lent. iata cateva modalitati prin care il poti ajuta pe copilul tau sa se bucure de aceasta lume speciala.

 

Viziteaza-i cat mai des

Chiar daca programul tau este foarte incarcat, incearca sa iti faci un obicei din a-ti vizita parintii. Planificati orice vizita impreuna si incurajeaza-i pe bunici sa vina pe la tine de fiecare data cand au ocazia. Trateaza fiecare revedere ca un moment special, pentru ca micutul tau va fi plin de entuziasm si va astepta nerabdator fiecare vizita. Faceti-va planuri dinainte, discutati si rememorati clipele frumoase si nostime petrecute alaturi de bunici.

 

Foloseste-te de tehnologie

Invata-l pe copilul tau numarul de telefon al bunicilor si spune-i ca ii poate suna oricand, fara sa iti ceara neaparat voie. Incurajeaza convorbirile dintre bunici si nepoti , chiar daca poate copilul tau este mai timid si nu reuseste sa isi gaseasca cuvintele. Seteaza telefonul pe speaker si lasa conversatia sa curga de la sine. In timpul acesta copilul tau se poate juca sau colora, iar astfel nu se va mai simti inhibat de telefon. Atentie insa! Nu il distrage cu o jucarie de maxim interes, are nevoie doar de ceva care sa-l faca sa "uite" putin de inhibitia fata de receptor.

Incurajeaza-i pe bunici sa se inregistreze, cu ajutorul unui reportofon, spunand o poveste, adaugand comentarii, iar apoi sa trimita prin posta inregistrarea impreuna cu textul. Astfel, daca e mai mare, copilul tau poate sa urmareasca de pe carte povestea in timp ce asculta vocea blanda a bunicilor. Cu siguranta ii va face placere sa primeasca un astfel de cadou.

Invata-i pe bunici sa foloseasca -ul. Sau daca nu este posibil, trimite-le acestora inregistrari cu momente speciale din viata nepotului lor. Cand ii faci baie, la joaca, in parc, la masa, la petrecerile copiilor - toate aceste momente ii vor face pe bunici sa se simta mai aproape de nepotul lor.  

Daca vrei sa te folosesti de internet, formeaza-ti un blog cu poze ale copilului tau si ale bunicilor. Puteti crea o activitate cu adevarat amuzanta, postand commenturi, rememorand momente vesele, un astfel de site fiind accesibil oricand.

Bucurati-va de poze

Aseaza in camera copilului poze cu bunicii. Astfel o sa stie ca acestia sunt prezenti in viata lui. Alcatuiti impreuna un album si atasati regulat instantanee noi. Din cand in cand, deschideti albumele cu poze si uitati-va impreuna prin ele, numind fiecare membru al familiei.

Corespondati

Incurajeaza-i, atat pe bunici cat si pe copil, sa isi trimita in mod frecvent scrisori. Ajutati-i sa isi trimita mici cadouri si sa faca din corespondenta un moment special. Carui copil nu i-ar face placere sa primeasca din partea bunicilor mici atentii devenite speciale tocmai pentru ca sunt de la acestia? O frunza presata, o din gradina bunicii, un obiect confectionat de mana? De asemenea, copilul poate trimite desene, lucrari de la scoala, poze. Cu siguranta ca acestea vor fi toate pastrate intr-un loc al lor special.

Alcatuiti un

Un mod placut de a-l invata pe copilul tau cine sunt membrii familiei voastre si legaturile dintre acestea. Transforma jocul intr-un proiect placut, care poate fi construit impreuna cu bunicii. Astfel, acestia pot relata diferite povestioare despre fiecare membru in parte, povestioare care de obicei ii incanta foarte mult pe cei mici.

Tineti un jurnal

Sfatuieste-i atat pe bunici, cat si pe copil, sa tina fiecare cate un jurnal in care sa noteze impresiile zilnice, sa ataseze poze si sa posteze comment-uri. Astfel, la fiecare revedere, pot face schimb de jurnale tinundu-se la curent intr-un mod foarte placut.

Acestea sunt cateva moduri prin care poti pastra vie legatura dintre bunici si copii. Chiar daca sunt departe, printr-o permanenta comunicare, copilul tau se va mandri ca isi are bunicii alaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare