Cresterea copilului

#stranut #febra #tuse #copil #copii #gripa #raceala

Cum sa tratezi raceala copilului

Vremea schimbatoare si sistemul imunitar slabit al copilului tau sunt numai doi dintre factorii care duc la imbolnavirea micutului. Raceala este una dintre cele mai frecvente afectiuni dobandite in aceasta perioada, iar copiii sunt cei mai expusi acesteia.

Raceala la copii dureaza in medie o saptamana si are urmatoarele simptome:
  • Stranut
  • Tuse
  • Durere in gat
  • Febra
  • Rinoree (secretie nazala)
  • Reducerea simtului gustativ.

Cum poate fi prevenita raceala la copii

In primul rand copilul trebuie ferit de ceilalti membri ai familiei care sunt raciti. De asemenea, cel mic trebuie sa evite sa puna mana la gura, nas sau ochi, mai ales atunci cand s-a jucat afara sau cand a pus mana pe anumite obiecte contaminate cu germeni, fara sa se fi spalat pe maini.

Este foarte important ca micutul sa fie invatat sa se spele pe maini de fiecare data cand vine de afara, iar atunci cand este racit, cel mai bine este sa fie tinut in casa, sub atenta ingrijire a parintilor. O dieta corespunzatoare, bazata pe alimente bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, este o masura eficienta pentru a preveni raceala.

Cum se trateaza raceala copiilor acasa

Este recomandat ca un copil racit sa stea acasa, repaus la pat, si sa bea cat mai multe lichide. Ceaiurile caldute (nu fierbinti), cu o felie de lamaie (care contine vitamina C – ingredient recunoscut pentru faptul ca elimina raceala din organism) si indulcite cu miere, sunt cele mai indicate pentru indepartarea racelii. Cel mai des utilizate ceaiuri cu acest scop terapeutic sunt urmatoarele: florile de tei, macese, coacaze, coada soricelului si soc, si frunzele de busuioc , menta si sunatoare. Chiar daca infuzia calda este un medicament bun pentru a scapa de raceala, nu sunt recomandate mai mult de trei cani pe zi.

Pe langa multe lichide, poti administra copilului picaturi de nas cu solutie salina pentru a fluidifica mucusul si invata-l pe micut sa isi sufle bine nasul. Pentru a preveni iritatiile din jurul nasului, maseaza-i zona cu putina crema hidratanta speciala pentru copii sau cu crema de galbenele .

Daca se poate, este bine ca in camera copilului sa functioneze un umidificator cu abur cald pentru purificarea aerului. Daca nu ai la indemana un astfel de aparat, o baie calda, cu mult abur si cateva picaturi de ulei esential de eucalipt, va avea acelasi efect.

Tratamentul medicamentos

Orice fel de medicament poate fi administrat copilului numai la sfatul medicului. Acesta va da copilului tau toate cele necesare: incepand de la picaturi pentru nas si sirop de tuse pana la pastile pentru febra si antibiotice in cazul in care este vorba de o infectie. Tot medicul iti va spune care este intervalul de administrare, care sunt cantitatile recomandate in functie de varsta si starea micutului si ce ai de facut in cazul in care apar efecte adverse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului