Cresterea copilului

#reintoarcere la gradinita #copii gradinita

Cum supravietuiesc parintii in primele saptamani de gradinita ale copiilor. Ghid practic de la parinti

Pentru ca multi parinti au batai de cap dupa primele zile de gradinita, noua bloggeri si jurnalisti si-au spus secretele si au pregatit o serie de sfaturi utile pentru parintii care vor ca inceputul noului an de gradinita sa fie mai usor si mai distractiv. Ellie White, Cristian China Birta, Daniel Osmanovici, Luana Danet, Dan Brumar, Cristina Otel, Ana Nicolescu, Oana Bulzan si Claudia Stirbei au pregatit „Ghidul Back to Gradi”, primul ghid cu sfaturi de la parinti, pentru parinti.

Cantareata Ellie White spune ca una dintre provocarile revenirii la gradi este trezirea de dimineata: „Este mai greu putin, pentru ca am fost in vacanta si s-a schimbat putin programul de somn si de masa (...). Mai greu pentru noi este sa ne trezim la 06-07 dimineata, dupa ce avem evenimente in noaptea anterioara, dar pentru micuti facem orice!”. In acelasi timp, blogger Cristian China dezvaluie o tactica importanta a sa, aplicata in cazul tuturor celor 3 copii: „Noi am ales pentru toti copiii nostri sa ii pregatim pe sistem de curiozitate, sa vrea sa vada cum e acolo”.

Pe de alta parte, parintii au povestit si intamplari amuzante. Oana Bulzan, redactor-sef Kudika.ro, povesteste despre inceperea gradinitei ca „A fost o schimbare mare. Este singurul nostru copil si singurul nepot pentru ambele familii de bunici. Altfel spus, Buricul Pamantului. Imaginati-va acum acest Buric impartind atentia educatoarei cu alti copii!”.

Secretele celor mai indragiti parinti din mediul online au fost completate in „Ghidul Back to Gradi” de sfaturile psihologului Ligia Moise, care vorbeste despre cum poti sa faci din aceasta experienta o joaca si ofera sfaturi utile pentru parinti. „Da-i voie copilului tau sa experimenteze, lasa-l sa exploreze, ajutandu-l astfel sa devina independent! Un copil care va reusi sa gestioneze singur problemele specifice varstei sale va fi un copil responsabil, capabil sa faca alegerile potrivite”, este unul dintre sfaturile psihologului clinician Ligia Moise.

Sursa foto: photos.mlive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului