Cresterea copilului

# febra copii #febra #tratare febra copii # cauze aparitie febra copii

De ce apare febra la copii si ce este de facut

Cand copilul are febra, este un motiv de panica pentru orice parinte, mai ales ca aceasta apare frecvent si la micutii care nu stiu inca sa vorbeasca si nu iti pot spune ce ii doare. Este normal sa te temi cand vezi ca arde ca jarul, fiindca poate fi semn al unei probleme ce ii poate pune in pericol sanatatea. Iata care ar putea fi cauzele aparitiei febrei si ce trebuie sa faci.

Ce afectiuni poate ascunde

Febra apare atunci cand temperatura corpului este mai mare de 37.5 grade Celsius, fiind un simptom intalnit in cazul mai multor afectiuni.

Acest simptom semnaleaza prezenta unei infectii si este semn ca organismul lupta cu aceasta. "Pentru un parinte, este greu sa nu se panicheze, insa febra este semn ca sistemul imunitar al copilului functioneaza", spune medicul pediatru Kristen Harding, citata de sofeminine.co.uk.

Cel mai adesea, febra apare cand copilul sufera de rosu in gat, dar si infectiile tractului urinar sau prezenta altor infectii in corp sunt o cauza. De asemenea, bebelusii pot face febra in momentul in care le apar dintisorii de lapte. Si afectiuni precum pojarul, rubeola, varicela se pot manifesta prin febra. "Uneori, o temperatura mai crescuta a organismului poate aparea si pentru ca micutii sunt prea infofoliti", spune Kristen Harding.

Ce poti face sa ii scazi febra

Cel mai important lucru este sa te asiguri ca micutul tau este hidratat. Ii poti da apa, ceai la temperatura camerei, iar daca vorbim despre un sugar, alapteaza-l, cum faci in mod normal.

De asemenea, indeparteaza hainele in exces ale copilului si asigura-te ca in camera nu este foarte cald, ca sa nu accentuezi simptomele, mai ales ca febra poate fi insotita si de frisoane. Nu forta copilul sa manance daca nu are pofta de mancare, insa trebuie sa te asiguri ca se hidrateaza.

"Daca febra nu scade, ii poti da paracetamol sau ibuprofen, conform prospectului", explica medicul britanic Pixie McKenna, pentru sofeminine.co.uk.

Cand sa mergi la medic

Un sfat important pentru mamele care au sugari de trei luni este sa se prezinte cat mai repede cu micutul la medic sau sa ceara sfatul acestuia prin telefon.

In plus, este cazul sa mergi cu copilul la medic daca exista semne ca il doare capul, daca vomita si daca are diaree si daca nu apar alte simptome si febra continua mai multe zile.

Sursa foto: privatelabelnutra.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului