Cresterea copilului

#beneficii alaptare #alaptare #alaptare bebelus #motive alaptare bebelus

De ce este bine sa iti alaptezi bebelusul: 5 motive de la experti

Nu te grabi sa renunti la alaptarea bebelusului tau, chiar daca traiesti intotdeauna cu teama ca acesta nu a mancat suficient. Aceasta metoda de hranire a bebelusului tau are avantaje atat pentru copil, cat si pentru tine. Iata mai jos motivele pentru care specialistii iti recomanda sa alaptezi.

1. Reduce riscul de aparitie a cancerului la san

Mamicile care alapteaza inregistreaza o rata mai mica de aparitie a cancerului la san. Specialistii au descoperit o reducere cu 4% a riscului de aparitie a acestei boli. Prin urmare, alaptarea este o metoda excelenta de a tine la distanta un flagel care inspaimanta toate femeile.

2. Alaptarea te ajuta sa ajungi la formele initiale

Dupa socul nasterii, corpul tau necesita o perioda buna pentru a reveni la forma normala. Este recomandat sa alaptezi copilul tocmai pentru a readuce la dimensiunile normale organe afectate de sarcina si nastere, cum ar fi uterul.

In plus, kilogramele pe care le-ai acumulat in timpul sarcinii pot disparea mult mai usor daca alaptezi. Producerea laptelui declanseaza un consum sporit de energie in organismul tau si astfel vei ajunge mai usor la formele initiale.

3. Faci economii importante

Alaptarea este comoda atat pentru tine, cat si pentru bugetul familiei. Laptele de mama nu trebuie pregatit, vine la temperatura potrivita si este gratuit.

4. Protejeaza copilul de boli

Laptele matern contine anticorpii de care micutul tau are nevoie pentru a-si dezvolta sistemul imunitar. O imunitate crescuta reduce considerabil riscul ca micutul tau sa contracteze infectii periculoase.

Celulele, hormonii si anticorpii din laptele mamar protejeaza bebelusii de o serie intreaga de boli si tulburari, la care copiii hraniti cu lapte praf sunt mai expusi: diaree, otita, pneumonie sau septicemie. Copiii alaptati sunt, totodata, mai putin susceptibili sa dezvolte astm si diabet de tip 2, potrivit specialistilor.

Pediatrii afirma ca laptele matern previne obezitatea. El este mult mai sanatos decat laptele praf sau laptele de vaca. Un copil hranit la san va resimti senzatia de satietate si nu va simti nevoia de a manca intruna, miscorand riscul de a acumula kilograme in exces.

5. Alaptarea poate creste inteligenta copiilor

IQ-ul micutilor care sunt alaptati o perioada indelungata de timp este in medie, mai mare decat cel al copiilor hraniti pe cale artificiala. O demonstreaza rezultatele unui studiu de amploare, efectuat de medicii americani in 2013. La experimentul Academiei Americane de Pediatrie au luat parte 17.000 de copii, ce au fost monitorizati de la nastere pana cand au implinit varsta de 6 ani si jumatate.

Un alt studiu, publicat tot anul trecut in "Jurnalul American de Epidemiologie" si la care au participat aproape 4.000 de copii, a aratat ca micutii alaptati s-au descurcat mai bine la testele de vocabular cand au implinit 5 ani, comparativ cu ceilalti copii care au fost hraniti cu lapte praf.

Expertii sunt de parere ca acizii grasi esentiali din laptele matern joaca un rol important in randamentul cerebral al celor mici.

De asemenea, alaptarea poate stimula inteligenta copiilor si prin legatura emotionala formata intre mama si bebelus in perioada hranirii la san.

Sursa foto: rewards4mom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului