Cresterea copilului

#activitati copii #jocuri #jucarii

De ce este important sa te joci cu copilul tau

Timpul petrecut cu copilul este de multe ori redus, asa ca expertii in educatie sugereaza ca parintii sa puna pret mai ales pe calitatea acestui timp petrecut impreuna, decat pe cantitatea de timp. Tocmai de aceea, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face este sa te joci pur si simplu cu copilul tau. 

E sănătos să petreci timp alături de copilul tău, au demonstrat-o studiile de-a lungul vremii, o spun şi psihologii constant. Trăim însă într-o epocă a vitezei şi nu de puţine ori ni se întâmplă să ne lăsăm acaparaţi de ritmul alert al vieţii cotidiene şi să amânăm „până mai încolo”, „până mâine” sau „până la sfârşitul săptămânii” tocmai lucrurile importante, precum petrecerea timpului alături de cei dragi. În acest context, Edu Class lansează campania #JocuriImpreuna, un manifest pentru joaca în familie, prin care îi încurajează pe părinţi şi pe copii să petreacă mai mult timp unii cu ceilalţi, să se joace şi să descopere împreună.

Timpul petrecut în familie devine cu atât mai important cu cât studii recente ne arată că, zilnic, copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 17 ani petrec, în medie, două ore în faţa calculatorului şi două ore şi jumătate în faţa telefonului mobil. În ce măsură suntem dispuşi să lăsăm tehnologia să înlocuiască relaţia copiilor cu părinţii? În ce măsură suntem conştienţi de efectele benefice pe care timpul pe care îl petrece un copil jucându-se cu părinţii lui poate avea numeroase efecte pozitive atât pentru starea de moment cât şi pentru dezvoltarea ulterioară a copiilor?

Joaca alături de părinţi devine cu atât mai importantă, mai ales atunci când avem la dispoziţie uneltele necesare. O oră în faţa tabletei, a telefonului mobil, a computerul poate fi la înlocuită cu o oră în faţa unui puzzle sau board game, alături de părinţi, într-o activitate în care copilul descoperă, participă, învaţă, se joacă şi petrece timp de calitate cu cei dragi lui.

„Ne dorim să îi aducem laolaltă tot mai des pe părinţi şi pe copii. Şi ce poate fi mai frumos decât să te joci, indiferent de vârstă? Poate doar să înveţi în timp ce te joci şi să petreci timp de calitate. Prin manifestul #JocuriImpreuna îi provocăm pe părinţi şi pe copii la a petrece cât mai mult timp distrându-se şi învăţând”, a declarat Anca Leibovici, reprezentant al magazinului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare