Cresterea copilului

#desene animate #copii #violenta #agresivitate

Desene animate pentru copilul tau

Nivelul ridicat de violenta din anumite desene animate ii poate face pe copii sa devina agresivi si sa copieze modul de manifestare al personajelor favorite, sustin studii recente.


Cercetatorii sustin ca unele desene animate au mai multe scene de brutalitate decat programele difuzate pentru publicul general, si ca parintii, de cele mai multe ori, nu sunt constienti de imaginile pe care copiii lor le vad.


Desene cum ar fi Pokemon, Powerpuff Girls, Robot Boy, Ben 10 ,  Jane si Dragonul etc sunt desene ale caror personaje copiii le imita si cu care, la un moment dat, chiar se indentifica.


Oamenii de stiinta cred ca desenele animate violente sunt una dintre cauzele pentru care copiii au reactii violente nu doar fata alti copii, dar si fata de animale.


Ce este de facut?


Parintii au rolul de a verifica activitatea copilului sau intr-o zi si de a se asigura ca lucrurile pe care acesta le vede sau le aude de la televizor sau din jocuri sunt in concordanta si potrivite pentru varsta micutului.


Supravegheaza-l pe copil


Evita sa il lasi pe copil in fata televizorului, chiar daca te bucuri ca sta linistit si te lasa sa iti faci treaba. Nu te increde in ceea ce posturile de televiziune le ofera copiilor. Inainte de toate, daca vrei sa-i amplasezi un televizor in camera sa asigura-te ca poate viziona doar programe pentru varsta lui. O varianta si mai utila este folosirea unui televizor fara cablu , la care sa conectezi un dvd player . Astfel, acesta va viziona doar dvd-urile cu desene animate pe care tu i le cumperi.


In magazinele de specialitate gasesti atat desene seriale, cat si filme pe baza de povesti. Indicat ar fi sa studiezi inainte dvd-urile pe care vrei sa le cumperi pentru a sti ce contin acestea.


 Daca insa copilul are acces la televizorul comun, nu ii permite sa butoneze telecomanda pentru ca poate ajunge la un program care nu ii este recomandat. Mai degraba, cat nu esti in camera, seteaza televizorul pe un program de desene animate foarte haioase, din care copilul sa aiba ce invata.


De exemplu, filmul de desene animate „Oraselul Lenes” ii invata pe copii ca sportul este o activitate deosebit de placuta si interesanta, mai mult decat atat chiar ii convinge sa aiba grija de sanatatea lor.


Vorbeste cu copilul tau


Este inevitabil ca la un moment dat copilul tau sa nu vada desene care sa contina scene de violenta, asa ca este recomandat sa ai o discutie preventiva cu micutul tau. Explica-i copilului ca violenta nu este buna si ca ar fi bine sa schimbe programul ori de cate ori vede astfel de scene.


Iata cateva desene animate din care copilul tau poate invata lucruri pozitive:

  • Oraselul lenes
  • Locomotiva Thomas
  • Donald Duck
  • Teletubbies
  • Noddy
  • A fost odata...Pamantul nostru
  • Lumea secreta a ursuletului Benjamin.
     

Sursa foto : computerwallpaper.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului