Cresterea copilului

#cercei #copil #fetita

Despre gaurile in urechi si cercei la fetite

Desi mamele se contrazic in permanenta in ceea ce priveste varsta la care fetitele ar trebui sa poarte cercei, medicii sustin ca micutele pot avea gauri in urechi chiar si de la cateva saptamani. Cu toate ca perforarea urechilor este o procedura simpla si aproape nedureroasa, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca te-ai decis sa ii pui fetitei tale cercei in ureche.
Apeleaza la ajutor specializat
Desi multe persoane prefera, din comoditate , sa apeleze la vreo cunostinta pentru a performa urechile fetitei, specialistii recomanda sa te indrepti catre ajutorul specializat, in primul rand din motive de igiena si siguranta.
Din pacate, persoanele care nu apartin domeniului medical gresesc destul de mult atunci cand vine vorba de aceasta procedura.
De exemplu, este absolut necesara sterilizarea acului, dar si a lobului urechii. Apoi, urmatorul pas este perforarea urechii si introducerea unui fir de ata gros, chirurgical, cu care fetita va ramane cateva zile. Acesta va determina formarea corecta a orificiului pentru cercei. In mod gresit, unele persoane introduc cerceii imediat, insa aceasta practica poate avea ca rezultat o infectie serioasa, cauzata de respingerea un corp strain.
Orice cabinet te va putea ajuta cu aceasta procedura, pentru ca este o operatiune simpla. Tine minte faptul ca perforarea urechii nu necesita anesteziere, pentru ca nu este foarte dureroasa. Asa ca nu te speria daca micuta ta va plange un pic.
In cazul in care apelezi la un cabinet de piercing , ai grija ca instrumentele sa fie de asemenea, sterilizate. Desi metoda pistolului de gaurit este simpal si nedureroasa, totusi acest instrument nu paote fi sterilizat.
Alege cu grija cerceii
In primul rand, copiii sunt expusi la inghitirea obiectelor mici. Cerceii nu pot fi fixati permanent, asa ca trebuie sa alegi niste accesorii care beneficiaza de un sistem de prindere sigur, care sa reziste la joaca micutei tale: copilul isi va atinge deseori urechile, asa ca depinde de tine sa ii achiziitionezi o pereche de cercei care nu ii pune in pericol sanatatea.
De asemenea, ai grija la dimensiunea acestora. Niste cercei mult prea grei pot deforma urechea si pot crea un orifciu mare si inestetic . Singura solutie ramasa pentru aceasta problema este interventia chirurgicala.  
 Pentru a fi sigura ca fetita ta nu face o alergie sau o infectie la metalul din care sunt confectionati cerceii opteaza, cel putin pentru partile care intra in contact direct cu urechea, pentru aur de 14 karate sau otel hipoalergenic.
Ingrijeste-te de igiena urechii
Fetita ta nu va intelege faptul ca nu are voie sa isi atinga urechile si cerceii, asadar se expune infectiilor. Pentru a preveni astfel de situatii, curata urechile si cerceii cu alcool medicinal sau cu apa oxigenata , chiar de cateva ori pe zi. Daca observi formarea unor cojite in jurul orificiului sau daca cea zona s-a inrosit, ar fi indicat sa consulti medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului