Cresterea copilului

# diferente intre generatii #diferente #jucarii #copii

Diferentele intre generatii

Zilele trecute am vazut in parc un baietel cu o masinuta (mare pentru varsta lui). Masinuta din aia care are telecomanda sau se poate urca in ea si conduce. Si am inceput sa dezbatem cu Paul subiectul legat de jucariile copiilor.

Bine, sunt total de acord ca acum, noi ca si parinti ne permitem sa cumparam mult mai multe jucarii decat puteau sa ne cumpere parintii nostri.

Dar totusi, personal consider ca, cat de cat, ar trebui sa tinem cont de varsta copilului si de capacitatile lui din prezent, (nu de ceea ce ne-am dorit noi cand am fost mici si nu am avut). Credem ca un copil are nevoie de atentia si grija parintilor, in primul rand, si mai apoi sa fie "alintat" cu multe lucruri.

Nu stiu cum sunt alti copii, dar Carina (are 1 an acum) chiar daca are multe jucarii, nu se prea joaca cu ele. Probabil sa fie perioada in care nu este atrasa de ele… (imi spun asta de pe la 6 luni). Se joaca cu ele la inceput cand i le cumparam, dar si atunci maxim 10/15 minute si apoi "mama, mama", si ca un ursulet panda se tine de mine toata ziua, se agata de picioare si nu ma lasa sa plec de langa ea.

Da, am tot auzit ca fiind alaptata la san este mai "mamoasa", mai dependenta de mine, mai iubibila cu mine, mai atasata de mine. Nu are o problema sa stea si cu alte persoane, fie tata sau bunicii, insa cand ma vede, se transforma intr-un ursulet panda.

Jucaria preferata – desigur ca este mama

Sau sa fie oare si ca nu avem televizor? Ca stau cu ea toata ziua, ca nu a fost pusa in fata unui ecran si eu sa fac treburile casei?! Ca nu se uita la desene si nu sta statica in fata lui?! Chiar si atunci cand mergem la bunici, nu sta decat cateva minute si gata, isi pierde interesul fata de tv.

Este si bine, este si mai putin bine (pentru mine, ca pentru ea sigur este doar bine).

Asadar, revenind la jucarii, sunt de parerea ca daca totusi avem posibilitati financiare, sa le cumparam copiilor jucarii care intr-adevar ii ajuta si ii stimuleaza sa se dezvolte, care ii tin ocupati si care le sporeste creativitatea, miscarile si ii ajuta la o buna crestere si dezvoltare.

Citeste mai multe pe motivonti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare