Cresterea copilului

#donatie #haine #jucarii #orfani

Doneaza lucrurile de care copilul tau nu mai are nevoie

In mod sigur ai acasa hainute pe care copilul nu le mai imbraca pentru ca i-au ramas mici, jucarii de care s-a plictisit, un patut sau un carucior de care nu mai ai nevoie, dar care iti ocupa foarte mult spatiu. Ei bine, daca vrei sa scapi de toate aceste lucruri, daca vrei sa faci o fapta buna si vrei sa il inveti pe copilul tau despre altruism, le poti dona unor persoane care nu isi permit sa le cumpere, dar au mare nevoie de ele.
 

De ce sa donezi lucrurile copilului


In primul rand, sunt foarte multe, iti ocupa spatiu si oricum nu iti mai folosesc la nimic. Mai mult decat atat, exista foarte multe persoane nevoiase, adaposturi si case de copii care s-ar bucura nespus de sprijinul tau. De asemenea, o astfel de actiune ii va stimula si pe altii sa faca acest lucru si il va invata pe copilul tau ca este bine sa daruiasca celor mai putin norocosi decat el.
 

Ce ai de facut


Nu ai nevoie de o curatenie generala pentru a putea sa donezi cateva lucruri. Deschide sifonierul copilului tau si alege hainele pe care nu le mai poarta. De asemenea, daca micutul tau are o varsta la care este capabil sa inteleaga anumite lucruri, roaga-l sa isi stranga toate jucariile de care nu mai are nevoie sau cu care nu se mai joaca.

Explica-i despre ce este vorba si spune-i ca toate aceste lucruri le veti darui unor copii fara parinti, fara bani, fara hainute si fara jucarii. Daca exista posibilitatea, arata-i cateva poze cu acei copii pentru a-ti intari afirmatiile.

Daca ai curajul necesar si crezi ca vecinii tai ar putea sa dea o mana de ajutor, mergi la usa lor pentru a le explica ce doresti sa faci sau lasa-le in cutiile de scrisori cate un pliant in care sa le explici initiativa ta.

Cei care doresc sa doneze, iti pot aduce lucrurile intr-un interval orar stabilit de tine. De asemenea, este posibil sa existe oameni care sa isi doreasca sa mearga la casa respectiva de copii pentru a da o mana de ajutor, asa ca ar fi bine sa le specifici cand anume vrei sa mergi acolo pentru a le oferi toate obiectele stranse.
 

Incepe o campanie de promovare sociala
 

Daca ai descoperit o casa de copii care are mare nevoie de ajutor si vrei sa te implici, incepe o campanie de promovare pe contul tau de Facebook.

Da foarte multe detalii despre ce se poate dona, de ce anume au nevoie, care este adresa casei de copii, cati copii sunt, cate fete si cati baieti, care sunt varstele acestora etc. Roaga-i pe toti prietenii tai sa dea Share la postul tau, astfel incat sa afle cat mai multa lume si sa faci o bucurie cat mai mare copiilor respectivi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului