Oricat de importanta este educatia, uneori cei mici se feresc de a invata pentru ca asociaza educatia cu efortul. Insa exista o cale prin care ei sa invete cu bucurie si cu placere: joaca. Iata cateva exemple de distractie prin care cei mici pot invata lucuri noi.

Distractie in cuvinte

Ca entertainer pentru cei mici, am realiazat cât de important este sa aduc in program jocuri educative, de socializare si de creativitate. Jocurile sunt distractive, dar pentru a fi si educative condimentez fiecare eveniment cu ceva in plus: un cuvant nou. La inceputul weekend-ului, imi stabilesc un cuvant sau o expresie cu care vreau sa ma joc la party-uri. Cand petrecerea incepe, introduc cuvantul nou, explicandu-le celor mici ce inseamna. Pe parcursul petrecerii il mai folosesc de cateva ori, in contexte legate de joaca, iar spre final ii provoc sa-l foloseasca intr-o propozitie.

Distractie in povesti

Un alt exemplu il reprezinta personajele de poveste cu care copiii interactioneaza. Copiii imită comportamentul personajului preferat, motiv pentru care aleg sa folosesc eroi traditionali, caracterizati de valorile morale pe care le reprezinta, cu un limbaj, o atitudine si gesturi impecabile. Astfel, joaca de-a eroul ii ajuta pe copii sa invete intr-un mod distractiv si antrenant modele sanatoase de urmat.

Distractie in miscare

Cel mai recent program de educatie prin joc se numeste Tabara NERF si este un proiect distractiv bazat pe activitati in aer liber. Timp de 6 zile, de dimineata pana seara, copiii vor invata despre jocul in echipa, despre coordonare, despre socializarea cu alti copii si despre prietenie in moduri interactive, in cel mai frumos mod cu putinta: prin distractie in miscare.

Cred ca toti copiii merita o experienta educativa si plina de jocuri in aer liber, de aceea te invit sa descoperi Tabara NERF pe www.tabaranerf.ro.

Cerasela Calin - Specialist in comunicarea cu copiii

Advertorial

  •   2016-04-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii