Cresterea copilului

#cumnata geloasa #prietenie #certuri in familie #cumnata

Esti o buna cumnata pentru sotia fratelui tau?

Cand fratele tau se casatoreste , o noua femeie intra in familie, iar tu esti nevoita sa sa fii "maestrul de ceremonii". Fiind mai apropiate ca varsta, cel mai probabil nora parintilor vostri se va apropia de tine, cumnata ei. Ce se intampla, insa, cand exista divergente mari de opinii?
 

Cum sa fii o cumnata buna pentru sotia fratelui tau


Cumnatele sunt arareori persoane apropiate sau prietene. De cele mai multe ori, relatia dintre cumnate este una de pura curtoazie, iar in situatiile mai putin norocoase, este o relatie tensionata. Cum faci sa fii o cumnata buna pentru sotia fratelui, de dragul familiei tale si a noii familii intemeiate?

In primul rand, este important sa accepti ca o parte din viata pe care o aveai inainte de casatoria fratelui face parte acum din trecut. In general, odata casatoriti, barbatii isi muta atentia de la familia din care provin asupra familiei pe care si-o formeaza. Femeile care au o relatie foarte buna cu fratii lor trec adesea printr-o perioada in care se simt abandonate de acestia si incep aiba sentimente negative pentru cumnata lor.

Accepta schimbarea care are loc in familia voastra si incearca sa-ti ajuti fratele ori de cate ori este nevoie. Stai cu nepotul cand fratele si sotia lui sunt ocupati, du-le de mancare sau ajuta-i la curatenie daca cei doi trec printr-o perioada grea, cand copilul este in spital. Fii alaturi de ei in momentele importante, cum sunt sarbatorile si aniversarile.

In acelasi timp, respecta intimitatea noii familii a fratelui tau si nu interveni acolo unde nu este cazul.
 

Ce probleme pot aparea intre tine si cumnata ta


Problemele intre cumnate apar atunci cand cele doua incearca sa-si impuna punctul de vedere sau sa faca regulile in casa.

Una dintre situatiile cele mai dificile este cea in care locuiti impreuna. Cand fratele tau ramane in casa parinteasca impreuna cu proaspata lui sotie, spatiul tau personal va fi automat invadat, iar stilul tau de viata de pana acum va fi compromis.

Se intampla frecvent ca nou-venita sa incerce sa preia conducerea din primele zile si sa-si intimideze "rivala". Indiferent ca gestul este constient sau nu, singura solutie este aceea ca cineva sa se mute. In acest fel de rezolva problema spatiului si mai ales, cea a cheltuielilor.

O alta problema apare cand cele doua femei incearca, in mod sincer sau nu, sa fie prietene. O relatie de prietenie are loc, in mod normal, natural, fara efort. Nu-i fa destainuiri cumnatei tale doar pentru ca acum iti este ruda, deoarece nu o cunosti suficient de bine pentru a sti ce va face cu informatia dobandita. Arata respect, dar impune-te cu fermitate atunci cand este cazul.

Una dintre cele mai dificile situatii este cea in care sora fratelui si sotia acestuia se cearta si ii cer lui sa fie de partea uneia sau alteia. Barbatii, in general, nu sunt deloc interesate de astfel de conflicte pe care le considera frivole. Iar in casniciile solide, barbatii iau apararea sotiei chiar si atunci cand aceasta greseste, deoarece sunt dedicati complet noii lor familii.

Pentru o relatie civilizata si usor de gestionat, cumnatele este bine sa pastreze o oarecare distanta si sa nu uite niciodata sa fie corecte si respectuoase. In acest fel, multe discutii pot fi evitate, iar linistea familiei este protejata.

Sursa foto : monstersandcritics.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului