Cresterea copilului

#sfaturi parinti # retele socializare #facebook #adolescent #parinti

Esti prieten cu copilul tau adolescent pe retelele de socializare? Iata ce greseli sa nu faci!

Din dorinta de a nu pierde ritmul cu adolescentii, multi parinti isi fac conturi pe retelele de socializare si isi doresc sa se imprieteneasca rapid cu odraslele lor. Iata ce ar trebui sa intelega orice parinte inainte de sa se apuca sa posteze pe contul de Facebook, Twitter sau Instagram al fiicei sau al fiului aflati la varsta adolescentei.

1. Invata limbajul "online"

In primul rand, trebuie sa te familiarizezi putin cu limbajul din mediul online si sa nu incepi sa postezi sub un comentariu in care odrasla ta a scris "OMG!" comentarii de tipul "Vai, mami dar ce inseamna asta?".

Totodata, invata sa nu scrii comentarii sau postari pe profilul personal sau in spatiul de comentariu cu litere mari, deoarece atunci toata lumea va crede ca tipi, fiindca te-a suparat ceva!

2. Atentie la comentarii

Daca fiul sau fiica ta a postat o poza haioasa pe Instagram sau pe Twitter, in care apare alaturi de prietenii ei, nu este indicat sa lasi comentarii, "Vai ce frumosi sunteti". Ei vor doar sa se distreze si faptul ca tu intri in lumea lor cu un comentariu care nu prea are legatura cu realitatea, ii va face sa se simta cel putin ciudat.

3. Fii cat mai discret

O atitudine sufocanta il va face pe adolescent sa doreasca sa te stearga din lista. Asadar, nu exagera cu comentariile, cu like-urile la poze, deoarece se va simti urmarit. Mai bine ii trimiti un mesaj in care sa iti exprimi parerea. Va aprecia cu siguranta acest lucru.

In acelasi, timp ai foarte multa grija cand vrei sa ii postezi ceva pe perete sau sa ii lasi un mesaj: daca mesajul transmis este personal, va priveste doar pe voi doi si ar trebui sa il vada numai el, trimite-i un mesaj personal, nu ii posta direct pe perete lui in asa fel incat sa fie vizibil pentru toata lista de prieteni. La fel, nu il certa, nu ii face observatii, nu ii da sfaturi cum sa se imbrace sau cum sa pozeze si ce sa posteze folosind postarile de perete sau spatiile de comentarii. Toate aceste interactiuni online trebuie sa le faci in privat, folosind mesageria interna, sau, cel mai indicat, in timpul unei discutii fata in fata.

4. Nu-i asalta prietenii

Un comentariu de tipul "Ce bine va sta impreuna si ce frumosi sunteti!" sub o poza pe care fiica ta abia a postat-o si tu nici macar nu il cunosti pe baiatul de langa ea si nici care este relatia reala dintre ei, o va face sa nu se simta tocmai in largul ei. Este mai bine sa stai deoparte si sa o lasi sa iti povesteasca ea. De asemenea, nu este indicat sa il adaugi in lista de prieteni pe baiatul despre care fiica ta tocmai ce ti-a vorbit.

Ca sa nu risti ca adolescentul tau sa te stearga din lista de Facebook, ai grija sa nu ii asaltezi prietenii sau cunostinetele cu cereri de prietenie, mai ales ca fie va considera ca vrei sa il urmaresti, fie il vei pune intr-o postura delicata fata de amicii lui.

Sursa foto: vocativ.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului