Cresterea copilului

#abdomene #comportament violent #sporturi de echipa #sport delincventa

Exercitiile fizice periodice pot influenta comportamentul fetelor

Fetele care fac periodic exercitii fizice sunt mai putin predispuse sa manifeste un comportament violent comparativ cu cele care nu fac sport, arata rezultatele unui studiu recent.

Studiul s-a bazat pe rezultatele obtinute in urma completarii unor formulare de catre 1.312 elevi de la patru licee din New York. Acestia au fost intrebati cat de des fac exercitii fizice si daca au jucat sporturi de echipa in ultimul an. In plus, elevii au fost chestionati in legatura cu folosirea unor arme in ultimele 30 de zile, cat si despre implicarea lor recenta in lupte fizice.

Exercitiile fizice reduc violenta in randul fetelor

Rezultatele studiului au aratat ca fetele care au facut exercitii fizice in mod regulat sunt mai putin predispuse sa adopte un comportament violent. De asemenea, cele care au facut sport cel putin 10 zile pe luna au mai putine sanse de a se integra intr-o banda de delincventi. In plus, fetele care au raspuns ca fac mai mult de 20 de abdomene intr-o luna prezinta sanse mai mici de a purta ori folosi o arma, arata rezultatele studiului.

Totodata, fetele care au participat la diferite sporturi de echipa in ultimul an sunt mai putin predispuse sa poarte o arma, sa se implice in batai sau sa faca parte din bande periculoase.


"Avem nevoie de metode inovatoare pentru a indentifica posibilele pericole", a declarat autorul principal al studiului, Noe Romo, de la Departamentul de Sanatate a Copilului si Adolescentului, de la Universitata Columbia din New York.

Cum influenteaza exercitiile fizice comportamentul baietilor

In ceea ce priveste comportamentul baietilor, efectuarea exercitiilor fizice nu a avut o influenta asupra atitudinii acestora. In plus, o mare parte dintre baietii participanti la studiu nu au vrut sa raspunda la toate intrebarile.


"Acest studiu este la inceput, insa sugereaza o legatura intre exercitiile fizice regulate si comportamentul violent in scadere", a declarat dr Romo, noteaza "Daily Mail".

Potrivit oamenilor de stiinta, este nevoie de studii suplimentare pentru a confirma aceasta asociere si pentru a evalua daca, intr-adevar, exercitiile fizice pot reduce implicarea tinerilor in actiuni violente.

Sursa foto: torontosun.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului