Cresterea copilului

#parinti #adolescenti #facebook #preocupari adolescenti

Fara selfie-uri, Facebook sau pretentii de vedete. Iata care sunt noile preocupari ale adolescentilor moderni!

Adolescentii din ziua de astazi nu mai sunt interesati doar de distractie, selfie-uri, celebritati sau retele de socializare. Sau nu doar de atat! Spre surprinderea cercetatorilor britanici, tinerii moderni sunt interesati in prezent mai mult decat oricand de formarea unei cariere de succes!

79% dintre adolescentii moderni aspira la o cariera de succes

Numeroase studii realizate de-a lungul timpului, care au analizat modul in care s-a schimbat atitudinea adolescentilor de-a lungul mai multor generatii evidentiasera o tendinta de crestere mai mare a interesului acestora pentru cultura celebritatilor, realizarea selfie-urilor, navigarea pe retele de socializare sau comportamente adictive decat pe ideea de a-si forma o cariera.

Cel mai recent studiu de piata, realizat de National Citizen Service, Marea Britanie, contrazice asa-zisele tendinte si scoate la iveala faptul ca aproape 80% dintre adolescentii cu varste cuprinse intre 13 si 19 sunt mai interesati in prezent de formarea unei cariere. 14% dintre respondentii participanti la studiu considera ca acesta este cel mai important tel in viata lor.

Cercetatorii au facut si o comparatie cu interesele pe care le aveau tinerii generatiilor trecute. Acestia sustin ca persoanele nascute acum 100 de ani manifestau in adolescenta o preocupare mai mare pentru a-si servi tara si pentru a avea grija de familiile lor decat pentru a-si cladi o cariera.

Asadar, specialistii evidentiaza faptul ca tinerii din ziua de astazi nu sunt lipsiti de ambitii sau delasatori cand vine vorba de munca sau formare profesionala. Cei mai multi dintre ei muncesc inca din timpul scolii si incep sa constientizeze importanta unei cariere de succes in viata.

Tinerii generatiei moderne sunt la fel de pasionati si idealisti precum cei din generatiile trecute, dar mai preocupati de cladirea unui viitor profesional decat oricand. Din pacate, multi dintre ei se simt pierduti in aceasta lume complexa, plina de tentatii nocive, ori nu sunt indrumati corespunzator, motive pentru care o iau pe cai gresite.

Insa cu sprijin din partea familiei, cu o educatie corespunzatoare si cu posibilitatea explorarii diverselor experiente de viata, tinerii moderni pot razbi in fata tentatiilor drogurilor, alcoolului, tehnologiei si isi pot creiona un viitor profesional stralucit.

Sursa foto: belgraviacentre.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top