Cresterea copilului

#inaltime copii #formula matematica #copii

Formula matematica simpla, care iti dezvaluie ce inaltime va avea copilul tau cand va fi adult

Esti curios sa afli ce inaltime va avea copilul tau cand va fi mare? Poti afla acest lucru in cateva secunde. Medicii pediatri au stabilit o formula simpla de calcul care iti arata cat de inalt va fi copilul tau.

 

Formula de calcul a medicilor tine cont in primul rand de inaltimea mamei si de inaltimea tatalui. Calculele sunt insa diferite pentru fete si baieti. Iata cum trebuie sa calculezi:

Daca ai baiat:

Aduna inaltimea tatalui (exprimata in centimetri) cu inaltimea mamei (exprimata in centimetri) si imparte rezultatul la 2. Aduna rezultatul cu 6,5 cm.

Exemplu: 182 + 160 = 342 : 2 = 171 + 6,5 = 177,5 cm

Daca ai fata:

Aduna inaltimea tatalui (exprimata in centimetri) cu inaltimea mamei (exprimata in centimetri) si imparte rezultatul la 2, apoi scade 6,5 cm.

Exemplu: 182 + 160 = 342 : 2 = 171 – 6,5 = 164,5 cm

Rezultatele obtinute iti vor arata cu o eroare de maximum unul sau doi centimetri cat de inalt va fi copilul tau la varsta maturitatii.

Bineinteles, sportul, activitatea fizica sau problemele medicale pot influenta dezvoltarea fizica a copiilor, dar aceasta formula de calcul este foarte aproape de realitate si probata pe mii de cazuri, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului