Cresterea copilului

#mese #influenta #greutate #copii supraponderali #indice de greutate #mese copii # chipsuri

Frecventa meselor si greutatea copilului: cum se influenteaza reciproc?

Copiii care mananca de mai multe ori pe zi sunt mai putin predispusi la obezitate decat cei care manaca mai rar, potrivit unor studii recente. Cercetatorii greci au constatat ca mesele in cantitati mai mici si mai dese nu afecteaza indicele de greutate al copiilor si reduc posibilitatea ca acestia sa devina supraponderali. Insa exista si voci care nu sunt de acord cu aceste constatari.


Copiii care mananca mai des au posibilitatea unei alimentatii diversificate, comparativ cu micutii care mananca de trei ori pe zi. Astfel ca unii cercetatorii isi pun anumite semne de intrebare in legatura cu aceste studii. Este important ce mananci sau frecventa meselor determina greutatea corporala, se intreaba oamenii de stiinta!

Expertii considera studiile neconcludente

Alison Field, profesor asociat la Harvard Medical School, a mentionat ca studiile realizate pe aceasta tema nu sunt 100% pertinente, intrucat nu s-a determinat daca obiceiurile copiilor de a manca doar de trei ori pe zi sau mai putin au venit ca o reactie la cresterea in greutate sau reprezinta o obisnuinta.

Astfel, potrivit profesorului, exista posibilitatea ca cei mici sa manance mai rar, intrucat au devenit supraponderali.

Baietii si fetele reactioneaza diferit

Cercetatorii de la Harokopio University au realizat 11 studii in care au fost implicati aproximativ 19.000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 19 ani, care au fost analizati in functie de frecventa meselor zilnice.

In unele studii, chipsurile au fost incadrate la categoria gustari, in timp ce in altele nu au fost luate in calcul.

Combinand toate studiile, oamenii de stiinta au concluzionat ca cei care au mancat mai multe mese pe zi nu au avut probleme cu greutatea, insa aceste rezultate erau valabile doar in randul baietilor, nu si al fetelor.

Inca nu este clar de ce fetele si baietii reactioneaza diferit in ceea ce priveste comportamentul alimentar.

Ceea ce este clar in urma acestor studii este ca ceea ce mananca copilul tau influenteaza greutatea corporala a acestuia. Astfel, daca copilul mananca de trei ori pe zi, insa consuma fast-food, rezultatul nu va fi unul favorabil.

Sursa foto: foodlve.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului