Cresterea copilului

#greseli parinti #medicamente #medicamente copii #administrare medicamente

Greseli pe care parintii le fac in medicatia copiilor

In fiecare an, zeci de mii de copii ajung la spital in urma intoxicatiilor accidentale cu medicamente. Majoritatea acestor accidente este cauzata chiar de catre parinti, care, din dorinta de a-si vindeca mai rapid copiii, le ofera medicamente contraindicate sau in doze mari. Tu stii care sunt cele mai comune greseli de acest tip? Descopera-le in cele ce urmeaza!

Greselile in medicatia copiilor determina efecte secundare severe si duce la agravarea simptomelor. In plus, din cauza acestui tip de erori, organismul tanar al copilului devine mult mai vulnerabil la socuri.

Iata mai jos cateva dintre cele mai frecvente greseli de medicatie:

Supramedicatia.
Numeroase medicamente care se vand fara pescriptie contin aceleasi ingrediente active, chiar daca simptomele pentru care sunt concepute sunt diferite. De exemplu, medicamentele pentru raceala si pentru febra contin aproximativ aceleasi ingrediente, insa daca ii oferi copilului tau ambele medicamente, cantitatea este dubla. Este astfel indicat sa nu oferi copilului tau doua medicamente in acelasi timp, decat sub supraveghere medicala.

Suplimentele. Foarte multi copii iau suplimente cu vitamine de care parintii uita. Medicii trebuie insa sa stie toate suplimentele si medicamentele pe care cel mic le ia, pentru a evita interactiunile nedorite dintre medicamente. Cel mai bine este sa iti faci o lista cu medicamentele, vitaminele si suplimentele pe care cel mic le ia in fiecare zi pe care sa i-o prezinti medicului curant.

Renuntarea la tratament. Este tentant pentru un parinte sa intrerupa tratamentul prescris de medic atunci cand copilul se simte mai bine. Insa bacteriile pot ramane in organism si deveni rezistente la medicamente. Atunci cand copilul se reimbolnaveste, va relua tratamentul, care poate avea insa efecte secundare severe.

Necitirea prospectului. Inainte de a oferi copilului tau medicamente, este foarte important sa citesti prospectul cu mare atentie. Retine ca farmacistii pot gresi doza medicamentelor, insa tu trebuie sa fii atent si sa discuti cu medicul daca ceva ti se pare in neregula. De asemenea, asigura-te ca ai inteles bine prescriptiile medicului si intreaba-l despre dozele exacte ale medicamentelor pe care le oferi copilului.

Sursa foto: momologic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare