Cresterea copilului

#plan activitati #contracte bone

Guvernul “umbla” si la contractele bonelor!

In cazul bonelor, anexa contractului de munca trebuie sa contina si un plan de activitati ale bonei, convenit de partile semnatare, conform normelor metodologice de aplicare ale Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona.

Serviciile de ingrijire si supraveghere a copilului pe timpul zilei vor putea fi asigurate de bone fie in baza unui contract individual de munca incheiat intre bona si o persoana juridica acreditata ca furnizor de servicii sociale, fie in baza unui contract de prestari de servicii incheiat intre bona, persoana fizica autorizata, si reprezentantul legal al copilului.

”Contractul individual de munca si contractul de prestari de servicii includ, in anexa, ca parte integranta din contract, planul de activitati. Acest plan se elaboreaza in acord cu reprezentantul legal al copilului, in functie de numarul de copii aflati in grija/categoria de varsta a copilului/copiilor, de nevoile individuale ale fiecaruia, ale familiei acestuia”, informeaza biroul de presa al Guvernului

Planul de activitati poate include responsabilitati ale bonei privind protejarea copilului de orice forma de abuz, neglijare, exploatare, insotirea copilul la spital pana sosesc parintii sau reprezentantul legal, oferirea unei alimentatii corespunzatoare calitativ si cantitativ, adaptata varstei, nevoilor si preferintelor acestuia, in functie de meniurile stabilite cu reprezentantul legal al copilului.


Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului