Cresterea copilului

#raceala #copii #varicela #jocuri #canapea #papusi #pantofi #zambete

Idei de a-ti tine copilul ocupat atunci cand este bolnav si sta in casa

Comportamentul unui copil este dat peste cap atunci cand micutul este tinut captiv in casa de o banala raceala ori de ceva mai serios, cum este varicela. De aceea, copiii pot deveni suparaciosi si iritabili, in special cand trebuie sa petreaca multe intre patru pereti. Iata mai jos cateva idei pentru a-ti scoate copilul din starea de plictiseala si letargie in care s-ar putea gasi atunci cand este inchis in casa. In plus, implicandu-te in aceste activitati, ai ocazia sa petreci si tu mai mult timp impreuna cu el, astfel ca s-ar putea sa te molipsesti si tu cu microbul distractiei!

Fa-l sa zambeasca

Este bolnav, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie si posomorat. Alunga plictiseala si distreaza-l asa cum trebuie. Jucati-va de-a calul si lasa-l sa te incalece, gadila-l, stramba-te si imita diverse personaje, aruncati la tinte, implica-l in tot felul de jocuri. Cu siguranta il faci sa uite ca este bolnav si ii mentii vie bunadispozitie.

Scoate-l la o gura de aer proaspat

Atunci cand afectiunea ii permite, lasa-l sa mai ia o gura de aer, macar 10 minute. Plimbati-va pe langa casa, in jurul blocului, caci orice copil aflat in crestere are nevoie de vitamina D, asimilata cu ajutorul expunerii la soare. Va fi o activitate extrem de placuta si il va scoate din starea de iritabilitate in care se afla.

Construieste o fortareata

Jucati-va de-a piratii, creati-va o lume imaginara in care ati pus mana pe o comoara si trebuie sa o aparati de alti pirati ce vor sa o fure. Alege un colt din sufragerie sau din camera lui si transforma-l intr-o fortareata cu ajutorul pernelor, cartilor si orice altceva va pica la indemana. Fetele pot fi printese care asteapta sa fie salvate de printii lor.

Implica-l in hobby-urile tale

O miscare buna pentru a-i tine mintea ocupata cu altceva este sa-l implici in hobby-urile tale. Indiferent ca vrei sa-ti faci ordine in colectia de pantofi sau ca vrei sa revezi colectia de timbre sau de monede, distrage-i atentia copilului tau cu una dintre pasiunile tale. Cine stie, poate pe viitor iti va prelua acest hobby.

Ofera-i un teatru de papusi pe cinste

Foloseste canapeaua pe post de scena de teatru si creeaza cateva personaje din sosetele tale. Coase-le ochi, decupeaza-le gura si pune-le pe maini. Nimic nu te va incanta mai tare decat rasul cu pofta al copilului tau atunci cand vei improviza piesa de teatru. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie si tristetea micutului va disparea ca prin farmec!

Sursa foto: engadget.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare