Cresterea copilului

#timp liber in familie

Idei de petrecere a timpului liber cu toata familia

Timpul liber petrecut impreuna este unul dintre cei mai benefici factori din viata de familie. Pentru a mentine armonia in sanul familiei, este vital sa gasesti timp si sa alegi activitati constructive, in asa fel incat momentele petrecute impreuna sa fie unele calitative. Exista multe lucruri pe care le poti face impreuna cu copii si rudele apropiate si, cu putin efort, vei gasi cateva pe gustul tau.

Iata cateva idei de petrecere a timpului liber in familie:

Citeste-le copiilor

Cumpara carti potrivite pentru varsta copilului tau si citeste-i in fiecare seara cate putin. Nu trebuie sa fie neaparat povesti. Pot fi minienciclopedii pentru copii, carti de benzi desenate etc. Mai multe studii arata ca parintii care folosesc cartile pentru a petrece timpul cu micutii lor isi ajuta copiii sa invete sa citeasca mai repede.

Fa vizionari de filme vechi in familie

Le poti forma o cultura generala copiilor prin vizionarea unor filme vechi. Exista multe filme de epoca potrivite pentru copii, care le pot capta atentia. Cand vor creste, copiii tai vor cunoaste deja filme clasice precum "Vrajitorul din Oz" si vor aprecia arta cinematografica.

Indeplineste o dorinta unui membru al familiei

In orice familie exista cineva care isi doreste sa faca ceva sau sa mearga undeva cu cei dragi. Poate copilul tau vrea sa-l duci sa calareasca sau poate partenerul tau de viata viseaza sa petreceti un weekend cu cortul pe munte. Intereseaza-te care sunt dorintele celor dragi si planifica o iesire special pentru acel lucru.

Cauta un eveniment in urmatoarea perioada

Nu este imposibil sa gasesti timp pentru a sta cu familia, insa, adesea, este ceva plictisitor: statul in fata televizorului, o iesire banala in parc etc. Cauta evenimentele care urmeaza sa se desfasoare in localitatea ta sau intr-una apropiata. Exista o multime de targuri si festivaluri cu dansuri, mancare buna, expozitii sau piese de teatru in aer liber. Daca mergi cu familia la un astfel de eveniment vei iesi din rutina zilnica si vei avea parte de un timp calitativ petrecut impreuna. Daca sunteti pasionati de sport, mergeti la un eveniment sportiv si fiti solidari cu echipa preferata.

Mergi cu familia la o activitate de voluntariat

Invata-ti copilul sa-i ajute pe altii printr-un exemplu personal. Exista organizatii caritabile care au intotdeauna nevoie de o mana de ajutor. Rezerva-ti cateva ore pentru a merge cu familia. Fiecare poate ajuta intr-un fel sau altul si, impreuna, satisfactia va fi mai mare.

Programeaza o seara de jocuri

Imparte familia in doua echipe si petreceti impreuna o seara dedicata jocurilor. Pot fi jocuri sportive, in aer liber sau jocuri pe calculator. Important este sa interactionati si sa va distrati impreuna. Copiii se joaca adesea cu prietenii si strainii, insa au parte mai rar de un astfel de eveniment organizat chiar in sanul familiei. O seara de jocuri ii invata pe copii sa respecte regulile jocului si sa-si asume infrangerile sau sa se bucure de o victorie cinstita.

Foto: myjobchart.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare