Cresterea copilului

#ingrijire bebelusi #parinte #grija copii

Implicarea taticului in ingrijirea bebelusului

Taticii sunt adesea lasati deoparte cand vine vorba de ingrijirea bebelusului. Mamicile sunt in general cele care ii hranesc, ii spala, ii schimba, ii culca si au grija de ei. Insa implicarea taticului in ingrijirea copilului este esentiala pentru buna dezvoltare a celui mic si pentru intarirea relatiei dintre bebe si acesta, care ia nastere ceva mai greu decat in cazul celei dintre mamica si bebe. Iata cum sa incurajezi implicarea taticului in ingrijirea celui mic!

Un bebelus care beneficiaza de grija si dragostea ambilor parinti este un copil fericit , care se dezvolta armonios din punct de vedere psihologic si emotional. Se simte mult mai in siguranta si confortabil atunci cand simte afectiunea si protectia mamicii si taticului deopotriva, decat atunci cand este crescut doar de unul dintre ei.

Chiar daca relatia dintre mama si bebe apare inca din sarcina, este unica si extrem de puternica, si taticul poate face multe pentru a-si consolida legatura emotionala cu cel mic si pentru a recupera terenul pierdut in fata celei care i-a dat viata.
 

Schimbarea scutecelor bebelusului


Este important sa il incurajezi pe tatic sa schimbe scutecele bebelusului cot la cot cu tine. In acest fel, invata cum se face si se va implica si el in ingrijirea bebelusului. Puteti face un program in care sa stabiliti cand si cum faceti cu randul in schimbarea acestora.

Chiar daca nu pare mare lucru, taticul trebuie sa stie ca si schimbarea scutecelor are rolul ei in a stabili si dezvolta o relatie armonioasa cu cel mic.
 

Hranirea bebelusului


Daca alaptezi bebelusul, nu inseamana ca taticul nu se poate implica in procesul de hranire . Alaptarea reprezinta una dintre cele mai importante metode de consolidare a legaturii afective dintre mama si copil.

Pentru ca taticul sa recupereze din terenul pierdut in fata mamicii, este important sa hraneasca si el din cand in cand bebelusul. Chiar daca inseamna sa depui ceva efort pentru a colecta laptele matern in biberon si a-l pasa taticului pentru a-l hrani pe cel mic, fa-o!
 

Baita bebelusului


Implica-l pe tatic in rutina de imbaiere a bebelusului. Este important ca acesta sa te ajute atunci cand ii faci baita si sa invete cum sa il ingrijeasca.

Bebelusul simte astfel dragostea si grija ambilor parinti si se bucura de fiecare clipa petrecuta in compania voastra. Iar taticul consolideaza o legatura puternica cu acesta.
 

Culcarea bebelusului


Nu ar strica ca, din cand in cand, sa il mai lasi si pe tatic sa il adoarma pe cel mic. Au si taticii trucurile lor cu prvire la cele mai bune metode de adormit bebelusii si cu putin exercitiu reusesc sa o gaseasca de fiecare data pe cea care da roade - plimbat, leganat, cantat, mangaiat etc.

Implicarea taticului in rutina zilnica de ingrijire a copilului, implicit in cea de somn, este esentiala pentru dezvoltarea unei relatii apropiate cu acesta.
 

Petrecerea timpului in compania bebelusului


Taticul nu trebuie sa fie bun sau implicat doar in ingrijirea bebelusului, prin ajutorul acordat la baita, la culcare, la hranit sau la scutece .

Este important ca taticul sa petreaca timp in compania copilului, fara a intreprinde nimic. Pur si simplu sa il tina in brate, sa rada impreuna cu el, sa se joace cu el, sa-i cante si sa il scoata afara.

Sunt momente unice in interactiunea dintre parinte si copil, care contribuie din plin la cresterea si dezvoltarea armonioase ale micutului vostru.


Foto: [[//www.inquisitr.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului