Cresterea copilului

#copii #familie #cina

Importanta mesei in familie pentru copii

Mesele in familie sunt esentiale nu doar pentru sanatatea membrilor, ci si pentru a dezvolta relatiile dintre acestia, iar atunci cand este vorba de unul sau mai multi copii, masa servita in familie devine deja o modalitate de dezvoltare a relatiilor dintre copii si parinti.


Mesele zilnice si regulate sunt probabil cele mai bune „pastile” psihologice pe care parintii le pot oferi copiilor lor. Acest lucru este datorat faptului ca timpul petrecut impreuna, intr-o asmosfera calda si  placuta, ii ajuta pe copii sa se simta fericiti, sa isi dezvolte sentimentul de apartenenta, dar si gradul de socializare si implicare in sanul familiei.


S-a dovedit stiintific faptul ca fetele care iau frecvent masa alaturi de familie au mult mai rar probleme legate de sarcini nedorite, iar copiii si adolescentii in general au sanse mai mici de a se apuca de fumat , de consumat alcool sau droguri.


Mai mult decat atat, statisticile arata ca micutii care servesc in mod frecvent masa alaturi de familie sunt mai sanatosi, mai fericiti si au rezultate scolare mai bune.


Este adevarat ca planificarea meselor in familie pot fi uneori adevarate provocari, insa beneficiile pe care aceste momente petrecute impreuna, sunt foarte multe si puternice.


Iata cum poti planifica mai multe mese in familie si cum poti face ca atmosfera sa fie una cu adevarat placuta si speciala.


Micul dejun


Trezeste-te cu jumatate de ora inaintea celorlalti si pregateste pentru fiecare cate un bol de cereale cu lapte sau sandwich-uri ornate intr-un mod cat mai amuzant. Cu siguranta vei lumina ziua tuturor, dar mai ales pe cea a copilului tau.


Intreaba-l pe copil ce planuri are in ziua respectiva, ce ore si cu ce profesori. Insista sa iti dea mai multe detalii despre activiatatile pe care urmeaza sa le desfasoare in ziua respectiva.


Cina


Masa de seara este un moment propice pentru a-l ruga pe copil sa te ajute cu anumite lucruri si pentru a petrece astfel si mai mult timp impreuna. Partea buna este ca la cina toata familia este mult mai relaxata, asa ca discutiile si atmosfera vor fi mult mai placute si desfasurate pe indelete.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare