Cresterea copilului

#indigestie #copii #greata #alimentatie #balonare

Indigestia la copiii mici

Indigestia in randul copiilor este un problema destul de frecventa , indiferent de cat de multa atentie acorda mamicile alimentatiei. Indigestia la copii apade de cele mai multe ori din cauza lipsei unui program bine stabilit de servire a meselor, din cauza faptului ca micutul nu mesteca foarte bine alimentele sau pentru ca nu are o pozitie corecta atunci cand sta la masa.


Indigestia este o tulburare alimentara, un disconfort  care se manifesta prin urmatoarele simptome:


Care sunt cauzele aparitiei indigestiei


Copilul tau poate fi afectat de indigestie daca mananca in graba, daca mananca prea mult si prea repede – in acest caz, indigestia este maniera stomacului de a spune ca nu poate suporta un flux atat de mare si de rapid de alimente.


De asemenea, in cazul in care copilul consuma un aliment care nu ii place, daca mananca in afara programului stablie, daca inghite bucati mari fara sa mestece bine, daca mananca cu doua ore inainte de culcare sau se agita in timp ce mananca, poate avea probleme cu indigestia.


Ce trebuie sa faci


In primul rand, invata-l pe copilul tau sa manance in fiecare zi la aceleasi ore. In acest fel, stomacul micutului va fi obisnuit sa primeasca hrana intr-un program bine stabilit. De asemenea, nu il forta sa manance mai mult decat de obicei. Un consum prea mare de alimente poate duce la indigestie.


Comportamentul pe care il are in timpul mesei este de asemenea foarte important. Recomanda-i sa stea linistit si sa nu se agite inainte, in timpul si dupa masa, cel putin 20 de minute pentru ca poate avea probleme cu stomacul.


Invata-l pe copil sa mestece incet toate alimentele si sa nu se grabeasca chiar daca este asteptat afara de copii sau daca incepe filmul sa preferat. Daca nu intelege si face tot cum crede ca este mai bine, pedepseste-l spunandu-i ca trebuie sa stea asezat la masa timp de 25 de minute chiar daca a terminat de mancat. Astfel, il vei convinge sa nu se mai grabesca. La final, daca face cum ii sugerezi tu, ofera-i un desert sanatos.


Pozitia in care se afla atunci cand mananca este si ea foarte importanta. Desi uneori il mai rasfeti cu masa la pat, cel mai bine este  sa il inveti sa stea la masa, intr-o pozitie corecta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare