Cresterea copilului

#cuplu #infertilitate #cauze infertilitate

Infertilitatea in cuplu. Cauze frecvente ale imposibilitatii de a concepe un bebe

Imposibilitatea de a concepe un copil este o povara care atarna din ce in ce mai greu pe umerii cuplurilor moderne. Cauzelor infertilitatii de cuplu sunt destul de variate, dar specialistii au identificat o serie de afectiuni si probleme care sunt diagnosticate din ce in ce mai frecvent atat la femei, cat si la barbati. Acestea ar trebui monitorizate cu atentie de tineri si luate primele in calcul in cazul problemelor de conceptie!


Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP)

SOP este una dintre cele mai comune afectiuni ginecologice la femei si o cauza frecventa a infertilitatii feminine. Este cauzat de dezechilibre la nivel hormonal, care afecteaza ovulatia si astfel, sansele de conceptie. In cazul in care ovulatia este neregulata, nu poti urmari si identifica corect zilele fertile ale ciclului menstrual si nu poti concepe copilul. Din fericire, odata depistat, sindromul este tratabil.


Afectiunile spermei

Desi se crede ca femeile sunt principalele "vinovate" pentru infertilitatea de cuplu, specialistii au descoperit ca afectiunile si problemele barbatilor sunt responsabile pentru aproximativ jumatate dintre cazurile de infertilitate in cuplu.

Principalele afectiuni care stau in calea fertilitatii masculine sunt identificate la nivelul spermei si spermatozoizilor:
 

  • oligospermia (numar mic de spermatozoizi)
  • azoospermia (absenta spermatozoizilor din lichidul seminal ejaculat)
  • probleme de morfologie a spermatozoizilor (forma si marime anormale ale acestora)
  • probleme cu motilitatea spermei (viteza de miscare scazuta a spermatozoizilor).


Toate aceste probleme pot fi tratate prin schimbari ale dietei si stilului de viata, dar si prin tratamente hormonale, la indicatia medicului.


Dereglarile menstruale

Dereglarile ciclului menstrual stau la baza celor mai multe cazuri de infertilitate feminina. Exista o multime de astfel de dereglari care pot contribui la incapacitatea de a concepe un copil:
 

  • amenoreea (lipsa totala a menstrei)
  • oligomenoreea (menstruatie neregulata)
  • dismenoree (dureri puternice in timpul menstruatiei, care pot fi simptomul unor afectiuni precum fibrom uterin sau endometrioza, alte cauze ale infertilitatii la femei).


Disfunctiile sexuale

Pe langa problemele legate de sperma, exista si anumite disfunctii sexuale care pot impiedica un barbat sa conceapa copil, printre cele mai frecvente fiind impotenta sau ejacularea precoce.

Sursa foto: voixdespatients.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top