Cresterea copilului

#sarcina #barbati #conceptie copil #fertilitate barbati

Influenta anotimpurilor asupra fertilitatii barbatilor. Afla daca vei ramane gravida in aceasta vara!

Abia asteptati sa deveniti parinti, asa ca ati facut toate investigatiile necesare, ati apelat la toate trucurile, iar acum nu v-a ramas decat sa "exersati" cat mai mult in dormitor si sa asteptati ca testul de sarcina sa iasa pozitiv. S-ar putea ca sezonul de vara sa nu fie prielnic pentru conceperea copilului mult dorit! Afla descoperirea surpinzatoare a cercetatorilor cu privire la influenta anotimpului cald asupra fertilitatii!

Vara scade fertilitatea barbatilor

Oricat de mult sex ati face si cate masuri ati lua pentru a ramane mai repede insarcinata, noptile fierbinti de vara s-ar putea sa nu va sporeasca sansele de a deveni parinti prea curand. Cercetatorii britanici de la Universitatile Sheffield si Manchester au descoperit ca, intre lunile iunie si august, fertilitatea barbatilor scade.

Descoperirea savantilor a pornit de la statisticile legate de rata nasterilor in Anglia. Potrivit rapoartelor, majoritatea copiilor fusesera nascuti in jurul lunilor Mai sau Aprilie, ceea ce insemna ca data conceptiei lor era undeva dupa luna August. Pornind de la aceasta constatare, specialistii de analizat si modul in care sezonul cald ar putea afecta abilitatile reproducatoare ale viitorilor tatici.

In sezonul canicular, barbatii se confrunta cu o calitate scazuta a spermei, care sta la baza a 90% dintre cazurile de infertilitate masculina. Acest lucru inseamna ca spermatozoizii tind sa se deplaseze cu o viteza mai mica spre locul de fecundare a ovulului, iar multi dintre acestia sufera anomalii morfologice (de structura), ceea ce va poate ingreuna sansele de a deveni parinti.

Care este cauza infertilitatii de vara la barbati?

Cercetatorii nu au identificat o cauza exacta pentru care fertilitatea barbatilor are de suferit in sezonul cald, insa au lansat o teorie plauzibila. Acestia considera ca diminuarea luminii naturale a zilei si deficitul de vitamina D din organism ar putea fi de vina, din moment ce sperma ejaculata de barbati vara se formeaza cu cel putin trei luni inainte, adica in sezonul de primavara, cand zilele sunt mai intunecate si mai scurte decat noptile.

Oamenii de stiinta demonteaza astfel unul dintre cele mai raspandite mituri legate de sezonul canicular si infertilitatea barbatilor. Incapacitatea acestora de a concepe copii nu este cauzata de temperaturile foarte crescute din termometre, asa cum se credea, intrucat sperma ejaculata in aceasta perioada este formata cu mult inainte de instalarea caldurii.

Sursa foto: alternativz.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare