Cresterea copilului

#igiena #gravida #sarcina #hidratare

Ingrijirea si igiena gravidei

Atunci cand esti gravida se schimba foarte multe lucruri in viata ta, incepand de la alimentatie pana la obiceiurile de ingrijire si igiena. In timpul sarcinii, trebuie sa renunti la anumite ritualuri de ingrijire si sa faci mici compromisuri pentru ca tu si bebelusul tau sa fiti in perfecta siguranta.


Epilarea


Daca obisnuiai sa te indepartezi parul nedorit cu crema epilatoare, ar fi bine sa renunti la acest obicei. Desi nu exista inca dovezi clare ca aceste produse pot dauna bebelusului tau, se stie faptul ca acestea  au in componenta lor substante toxice pentru sanatatea omului. De aici vine si banuiala cum ca aceste produse pot dauna bebelusului, motiv pentru care este recomandat sa inlocuiesti, cel putin pe durata sarcinii, crema epilatoare cu ceara rece, aparatul de epilat sau lama.


Dusul si baia


Multe femei se relaxeaza cu adevarat atunci cand se scufunda intr-o cada plina cu apa fierbinte. Din pacate, este recomandat sa renunti la acest obicei in perioada in care esti gravida. Apa fierbinte din cada poate ridica temperatura ta si a bebelusului atat de mult incat sa provoace un avort spontan .


Sunt recomandate baile si dusurile cu apa calduta la o temperatura usor mai ridicata decat cea a corpului, astfel incat sa nu existe niciun fel de problema.


Produsele antiperspirante


In general sunt blamate antiperspirantele care contin aluminiu deoarece acesta ar putea fi una dintre cauzele aparitiei cancerului de san. Insa, majoritatea produselor antiperspirante din comert contin ftalati , ingrediente care afecteaza plamanii, iar utilizarea lor in timpul sarcinii poate provoca malformatii bebelusului.


Cel mai bine este sa cauti un produs care sa nu contina aluminiu si ftalati. Daca nu gasesti un produs care sa te multumeasca, mentine-ti igiena axilelor impiedicand mirosul neplacut al transpiratiei cu ajutorul bailor cu bicarbonat de sodiu. Acesta este varianta sanatoasa a antiperspirantului. Chiar daca nu vei mirosi fructat sau floral, te vei mentine uscata, iar mirosurile vor fi greu de simtit.


Hidratarea pielii


Hidratarea pielii este o necesitate, cu atat mai mult in timpul sarcinii. Din pacate insa, marea majoritate a cremelor existente pe piata, chiar si cele destinate bebelusilor au in compozitia lor ftalati, ulei mineral, parabeni , petrolatum, BTH dar si alte ingrediente care pot dezvolta probleme la nivelul organelor genitale si aparatului reproducator, probleme ale rinichilor, ale ficatului, ale sistemului circulator sau ale sistemului nervos central.


Pentru hidratarea intensa si naturala a pielii, apeleaza la uleiurile vegetale cum ar fi uleiul de masline, uleiul de argan, uleiul de samburi de struguri sau chiar uleiul de floarea soarelui.

Sursa foto : fornewmoms.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului