Cresterea copilului

#cadou #craciun #mos craciun #joc #copil #parinte

Jocuri distractive de Craciun pentru copii si parinti

Craciunul este prilej de bucurie, iar cei mici abia asteapta sa desfaca darurile de la Mos. Pentru a adauga insa si mai multa savoare acestei sarbatori, organizeaza cateva jocuri care vor constitui prilej de distractie si voie buna atat pentru cei micuti, cat si pentru parinti.

Karaoke cu aroma de colinde

Un microfon de jucarie si cateva negative sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a da startul distractiei. Pune-ti cadourile la bataie si motiveaza-i pe copii sa le castige. Se vor da premii pentru copilul care isi aduce aminte toate cuvintele cantecelului (in cazul in care ai copii mici), pentru cele mai frumoase duete (in cazul in care ai mai mult de doi copii) sau pentru cele mai multe cantece stiute pe de rost.

Castigatorul va primi un cadou la sfarsitul concursului. Pentru a avea suficiente daruri, impacheteaza frumos tot felul de obiecte sau dulciuri care le-ar fi pe plac copiilor tai. Nu trebuie sa fie ceva foarte scump; jocurile acestea sunt mai mult pentru divertisment. Nu uita ca darul cel mare vine de la Mos Craciun, nu de la parinti.

Loteria cadourilor

Daca ai o familie numeroasa, multe cadouri sau prieteni care vin de asemenea cu copiii lor, ati putea organiza o mica tombola. Separati in gramezi diferite, cadourile pentru barbati, pentru femei, pentru baietei si pentru fetite. Pune cate un numar pe fiecare, apoi, in borcane separate, pune aceleasi numere.

Fiecare va avea apoi posibilitatea de a extrage din borcanul corespunzator categoriei sale (pentru fetite, pentru baietei etc.) un numar  ce se va regasi de asemenea, pe un cadou. Distractia va incepe la despachetarea darurilor. Dupa aceea, nemultumitii pot incepe sa negocieze, in cazul in care doresc sa schimbe cadoul primit.

Premii pentru raspunsuri corecte


Aseaza cadourile in mijlocul tuturor si da startul unui concurs de intrebari. Fiecare persoana va avea posibilitatea de a raspunde. Raspunsul corect este premiat cu un cadou la alegere.

Continua acest concurs pana cand s-au ales toate darurile. Jocul poate fi continuat, pentru ca probabil nu toata lumea va avea in fata sa un dar. Asadar, cei care au pierdut mai au o sansa. Mai departe, lanseaza un joc cu zaruri. Fiecare persoana arunca un zar si in functie de fiecare numar care pica, trebuie sa urmeze o anumita comanda. De exemplu, numarul 1 inseamna ca acea persoana trebuie sa isi ofere cadoul persoanei din stanga sa. Pentru numarul 2, acesta trebuie sa faca schimb de cadouri cu persoana din fata sa.

Poti continua cu astfel de reguli pana la numarul 6. Seteaza, cu ajutorul unui ceas de bucatarie, un timp limita. Jocul se poate juca pentru 20 de minute, timp suficient pentru rasturnari de situatii si "plimbarea" cadourilor dintr-o parte in alta. La sfarsitul timpului, fiecare va ramane cu darurile pe care le are in fata sa.

Joc de carti cu premii

Aseaza doua pachete de carti pe masa. Amesteca-le, insa separate. Distribuie cartile unui pachet in mod egal celor prezenti la joc. Cel de-al doilea pachet ramane pe masa. Extrage o carte din pachetul de pe masa. Cel care are in mana sa o carte identica, isi poate alege un cadou. Dupa ce cadourile au fost deja distribuite, jocul continua pana la terminarea cartilor. Cel care are o carte asemeni celei extrase din pachet, poate alege sa isi pastreze cadoul sau sa faca un schimb cu orice persoana doreste.

Intrecere la desfacut cadouri


Organizeaza o competitie de desfacut cadouri, insa nu oricum. Toti trebuie sa purtati manusi sau sa desfaceti cadoul cu o singura mana. Ai grija sa aveti doar cadouri destul de mici, impachetate meticulos.

Ghiceste personajul


Scrie pe diferite hartii numele personajelor celebre de Craciun: Mos Craciun, renul Rudolf , colindatorii, spiridusii etc. Fiecare trebuie sa extraga o hartiuta fara sa vada ce anume si-au ales ceilalti.

In continuare, trebuie sa lasati indicii celor din jur care sa arate cine sunteti. De exemplu, colindatorul ar putea incepe sa cante si la un moment dat sa se opreasca. Renul ar putea calca pe cineva pe picior, iar Mosul ar putea sa sopteasca un " ho ho ho " unei persoane la ureche.

Totul trebuie sa fie insa destul de discret, pentru ca jocul sa dureze mai mult. Primul care ghiceste ce personaj intruchipeaza ceilalti, primeste un cadou. O alternativa ar fi ca fiecare persoana sa fie interogata cu 15 intrebari, la care sa raspunda doar cu "da" sau "nu". Cel care ghiceste, castiga un cadou.

Atentie!

Miza jocurilor ar trebui sa fie doar cadouri simbolice, mici, haioase, pentru a face deliciul copiilor si a pastra surpriza darului cel mare pentru Mos Craciun.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului