Cresterea copilului

#activitati de interior #jocuri de societate # activitati in familie #activitati copii #jocuri copii

Jocuri si activitati distractive pentru copil in zile ploioase

Chiar daca zilele ploioase il impiedica pe micutul tau sa se joace pe afara, nu inseamna ca distractia lui este compromisa. Exista o multime de jocuri si activitati distractive pentru micutul tau - jocuri de societate, vanatoare de comori, intalniri de joaca, cinema acasa etc. - atunci cand vremea de afara nu permite plimbarile in aer liber. Invata copilul sa iubeasca ploaia si sa profite de ea pentru a trece la distractia "de rezerva" din casa sau din locatii inchise!
 

Maraton de filme in familie


Micutul tau s-ar putea distra copios daca i-ai pregati o zi si o atmosfera de cinema chiar in propria casa.

Alege cateva filme care crezi ca i-ar placea prichindelului tau, preferabil sa fie comedii, organizeaza spatiul din living sau camera astfel incat sa stati foarte comozi si prepara cateva pungi de floricele.

Fa intuneric in camera cu ajutorul draperiilor sau al unei paturi in geam si simtiti-va ca in sala de cinematograf.
 

Vanatoare de comori


Nimic nu place mai mult unui copilas decat sa cotrobaie prin toate cotloanele casei si sa mai aiba si permisiunea de a face acest lucru.

Propune-i micutului tau o mica aventura, stabilind de la inceput reguli, zone de cautare, dar si premiul pe care-l va obtine daca reuseste sa gaseasca comoara ascunsa (asta daca nu cumva "comoara" este chiar premiul). Apoi, ofera-i indicatii si ponturi pe sistemul "rece-cald", pe masura ce micutul se apropie de marea comoara.
 

Jocuri de societate


Jocurile de societate nu dau niciodata gres in a binedispune si distra copilul atunci cand alte activitati nu ii sunt accesibile sau afara ploua.

Exista o gama atat de variata de astfel de jocuri - Remi, Monopoly etc. - incat micutul tau nu are cum sa refuze sau sa se sature de acestea. Puteti petrece ore in sir la un singur joc, fara a va da seama cand trece timpul si tot nu va veti plictisi.
 

Intalniri de joaca


In cazul in care jucariile lui sau ideile tale de jocuri nu dau roade, iar micutul da semne ca se plictiseste si devine letargic, este cazul sa chemi "artileria grea" - prietenii lui, si sa organizezi o intalnire de joaca la voi acasa.

Tovarasii de joaca de varsta lui sunt cei care ii inteleg cel mai bine nevoile si reusesc sa il scoata rapid din starea proasta pe care o are.
 

Spatii inchise de joaca


Chiar daca afara ploua, nu inseamna ca micutul tau este izolat intre cei patru pereti ai casei.

Doar joaca in aer liber este imposibil de pus in practica, insa inarmat cu o pelerina de ploaie sau o umbrela si cu unul sau doi parinti dupa el, prichindelul tau se poate distra copios in spatii special amenajate de joaca pentru copii in mall-uri sau magazine mari.
 

Fortareata/cort in casa


Ajuta-l pe micut sa-si construiasca un spatiu propriu, amuzant, in care sa va distrati si in care chiar sa innoptati, organizand o "drumetie la cort"... in mijlocul sufrageriei.

Este o idee inedita, care va extazia micutul, mai ales ca puteti sa si dormiti acolo peste noapte, puteti spune povesti de groaza sau va puteti juca ori manca in cort, exact ca intr-o escapada in mijlocul naturii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului